Uzmanlar, otomatik vitesli araç kullanıcılarını kırmızı ışıkta ve park halindeyken vites değiştirme gibi hatalı kullanımlar konusunda uyarıyor. Bu hatalar, şanzımana zarar vererek yüksek maliyetli onarımlara yol açabilir.

Uzmanlar, otomatik vitesli araç sahiplerini düzenli bakım yaptırmanın önemi konusunda uyarıyor. Ayrıca kırmızı ışıkta ve park halindeyken vites değiştirmek gibi hatalı kullanımlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Manuel araçlardansa otomatik vitesli otomobiller konforlu bir seçenek olarak tercih ediliyor. Birçok sürücü, ehliyetini alırken de otomatik vitesli araçlarda kendisine güveniyor. Ancak otomatik şanzımanlı araçlar, yanlış bir kullanımla hasar alabiliyor. Araç sahiplerinin mutlaka dikkat edilecek detayları bilmeleri gerekiyor.

Otomotiv sektörünün uzmanları, otomatik vitesli otomobil kullananların yaptıkları hatalara dikkat çekti. Bu hatalar, aracın parçalarının hasar görmesine neden olabiliyor.

Hatalı kullanıma bağlı yüksek maliyetli arızaların çıkmaması için dikkat edilmesi gerekenler şöyle:

Özellikle kırmızı ışıkta bekleme esnasında vites değişiklikleri yapmak veya otomobili park ederken şanzımana fazla yüklenmek, deformasyon oluşturabiliyor.

Araç bakımı ve yapılabilen hatalara karşı uyaran Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, şanzıman değişikliği maliyetlerinin 100 bin TL’yi bulabileceğini belirtti.

Sürücülerin yaptıkları hatalar, otomatik vitesli araçların parçalarında deformasyonlara neden olarak şanzıman değişikliği gerektirebiliyor. Bu nedenle maliyet 100 bin TL’yi bulabiliyor. Kullanıcı hatalarından doğan bu sorunların önüne geçebilmek için dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Temizyürek, otomatik vitesli araçların manuel araçlardan daha maliyetli bir onarıma sahip olduğunun altını çizdi.

Uzman isim, otomatik vitesli araçları kullanırken hatalara dikkat edilmesi konusunda uyardı ve araçların mutlaka düzenli şekilde bakımlarının yaptırılması gerektiğini vurguladı.

SAHNEDEN SİYASET MEYDANINA SAHNEDEN SİYASET MEYDANINA

Kaynak: HABER MERKEZİ