Amerikan Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bu yıl faiz indirim döngüsüne gireceği açıklamaları ve jeopolitik gerilimlerin artması ile birlikte altın ons fiyatı rekor tazeledi.

Altının Ons Fiyatında Yeni Rekor! 2

Altın ons fiyatı, 2024 yılı Mart ayında yüzde 9,3 yükseliş göstererek, 2020 yılı Temmuz ayından bu güne yaşadığı en büyük aylık artışı gerçekleştirdi.

Altının Ons Fiyatında Yeni Rekor!

Anlık Ons Altın 2 Bin 293 Dolar

Bugün Londra’da seans başlarında altının ons fiyatı 2 bin 302 dolara ulaşarak rekor yenilerken, Türkiye saati ile (TSİ) 11.40’da 2 bin 293 dolar seviyesinden işlem gördü.

Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

Altının Ons Fiyatında Yeni Rekor! 3

Konu hakkında konuşan uzman analistler, “Avro Bölgesi'nde Fransa ve İtalya'dan gelen enflasyon verileri, ECB’nin faiz indirimine gideceği beklentilerini artırırken altının ons fiyatının artan jeopolitik gerilimler, fon ve merkez bankası alımlarıyla destekleniyor. Bir diğer yandan doların son dönemde değer kazanması altın fiyatını olumsuz etkiledi” şeklinde konuştu.

Güncel Altın Fiyatları

Altın Grafik