Finans analisti ve altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yayınladığı köşe yazısında, küresel piyasaların gözünün Çarşamba gününde olduğunu belirtti. Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararının piyasayı yeniden şekillendireceğine dikkat çekti. 
Piyasaların genel beklentisinin Fed’in faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde olduğunu ve kendisinin de öngörüsünün aynı olduğunu söyleyen Memiş, “Fed’in Haziran ayı itibariyle faiz indirimlerine başlaması piyasalar için sürpriz olmaz. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarından sürecin şifrelerini alacağız” dedi.

Fed Açıklamasını Yapıncaya Kadar Ne Olabilir?

Dolar endeksinin (dxy), Fed’in kararına kadar güçlü durabileceğini öngören Memiş, “Dolar karşısındaki tüm varlıklarda geri çekilmeler bekliyorum. Ondan sebep elinde dolar bulunduranlar Çarşamba gününe kadar fırsatları iyi değerlendirmeli. Altın ve gümüşün ons fiyatlarında gerileme bekliyorum. Ons altında 2 bin 120 dolar, gümüşün ons fiyatında 24,70 dolar destek seviyeleri var. Sonra tekrar yükseliş başlamasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Emekliye son dakika: Bankalar emekliye verilecek yeni promosyonları açıkladı Emekliye son dakika: Bankalar emekliye verilecek yeni promosyonları açıkladı

Altın Ve Gümüş Nereye Kadar Gider?

Daha önceki açıklamalarında ons altın, gram altın, gram gümüş, ons gümüşte geri çekilme olacağını öngören Memiş, "2 bin 155 TL’ye kadar gerileyen ons altın gördük. Gram altın fiziki altın tarafında 2 bin 438 TL’ydi. 2 bin 385 TL’ye kadar geriledi. Tekrar hızlı yükselişle rekor tazeledi Cuma günü gram altın ve 2 bin 459 lirayı gördü. Sert geri çekildi, bir gün sonra yani Cuma günü de rekor tazeledi. 2 bin 500 TL, 2 bin 700 TL ve 3 bin TL beklentimiz devam ediyor gram altında. Her ayı rekorlar bizim için sürpriz olmayacak. Ekonomi yönetimi doların yükselmeyeceğini açıklıyor, beraberinde gram altın yükselişte sınırlı kalacak mı, zaman gösterecek. Bu yıl 3 bin lirayı görecek diyor gram altın, bakalım” şeklinde konuştu.

Editör: Durmuş Özke