Kiraların en düşük olduğu iller açıklandı: Birinci herkesi şaşırttı Kiraların en düşük olduğu iller açıklandı: Birinci herkesi şaşırttı

Altın piyasasındaki dalgalanmalar, kuyumcu, yatırımcı ve finanscıların dikkatlerini oldukça çekiyor. Piyasa içerisinden gelen değerlendirmeler ise altın yatırımcılarının alacaklar kararlarda etkili olabiliyor. Altın konusunda uzman olan kuyumcularlardan Burhan Kürkçü altın değerlendirmesi yaptı.

Altın yatırımı yapanların telaşlanacakları bir piyasa ortamının 2024 gerçekleşmeyeceğini söyleyen Burhan Kürkçü, “Altın her dönemin kazandıranıdır. Bu değişmez bir kuraldır. Az kazandırır, çok kazandırır ama kazandırır. Bugün altın piyasasına baktığımızda hızlı yükselişler ve ardından bazı düşüşler takip ediyoruz. Bu piyasayı etkileyen tek veri bulunmuyor. Çok sayıda değişken piyasayı etkilediğinde fiyatlarda bazen gerilemeler oluyor. Bu yıl altında rekorlar yılıdır. Fiyat düşüşleri kalıcı olmayan fiyat hareketleridir.”  ifadelerini kullandı.

Altın Ne Kadar Yükselecek?

Gram altın için fiyat tahminlerini de açıklayan Burhan Kürkçü, “Gram altında 2.500 TL – 2.600 TL seviyelerini Temmuz ayına kadar göreceğiz. Dolar kurunda sürpriz bir yükseliş olursa o zaman farklı fiyatlar da olabilir ama biz olağan piyasa koşullarını yorumluyoruz. Temmuz ayından sonra ise ons altında hızlı bir yükseliş takip etmeye başlayacağız. FED faiz indirimlerine de başlarsa bu süreç çok hızlanacak. Yıl sonunda ise kesinlikle gram altını 3.500 TL’nin üzerine çıkmış bir pozisyonda göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Atakan Göker