Dikkat! Sahtesi Körlük Yapabilir! Dikkat! Sahtesi Körlük Yapabilir!

Denizli’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Çivril’de kiraz hasadı başladı.

Mevsim normalleri dışında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle bu yıl hasadı geciken Homa Kirazı tezgahlarda yerini aldı. Erkenci kiraz olarak tabir edilen ürünler alıcısı ile buluştu.

AL KİRAZLAR SATIŞA ÇIKTI AL KİRAZLAR SATIŞA ÇIKTI

Yağışlar nedeniyle olgunlaşması geciken kiraz Haziran ayının ikinci haftası geride bırakılırken tezgahlara inmeye başladı. Çivril’de kirazın en fazla yetiştirildiği bölge olan Gümüşsu mahallesinde üreticiler erkenci kirazları yol kenarlarına açtıkları sergilerde satmaya başladı. Bahçesinin kenarında kiraz satan üretici Fadime Yıldırım bu yıl kiraz üretiminin az olduğuna dikkat çekerek “yağmurlardan dolayı bu yıl kiraz az oldu. Bazı bölgelerde hiç yok ama bizim burada yine olan yerler var. Erkenci kiraz hasadı başladı. Olanı topluyor ve satıyoruz bir hafta on güne kadar tüm cinsler olgunlaşır” dedi.

Kiraz miktarının az olmasından dolayı bu yıl fiyatının geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu belirten Fadime Yıldırım “bu yıl hiçbir meyve hedeflenen düzeyde hasat olmadı. Kiraz da yağmurlardan dolayı az, o yüzden geçen yıllara göre fiyatı bu yıl biraz yüksek olabilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi