Çivril’in Değeri ÇEVAK Genel Kurulunu Tamamladı Çivril’in Değeri ÇEVAK Genel Kurulunu Tamamladı

Bugün öğle saatlerinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Dağ Arama Kurtarma (DAK) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Denizli 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant ve resim sergileri açıldı. 

Açılan stantlarda doğal afet durumunda kullanılan araç gereçler ve önceki görevlerinde kayda alınmış resimler ile vatandaşlarda 1-7 mart arasında  yer alan deprem haftası hatırlatıldı. Farkındalık oluşması amacıyla tüm ekipmaları ve resimleriyle meydanı dolduran dernek ve vakıflar, konuya ilgi duyanlara bilgiler de verdiler. 
Haber merkezimize açıklamalarda bulunan DAK gönüllüsü Süleyman Emre Kahraman, ''Bizim ekibimiz tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip, Sivil Toplum Kuruluşları'ndan (STK) oluşuyoruz. Bugün biliyorsunuz 1-7 Mart ''Deprem Haftası'' için resmi dairelerle beraber etkinlik düzenledik. Bir farkındalık yaratalım dedik. Vatandaşların son olaylardan sonra biraz ilgisi var. Başına gelmeyen arkadaşlar bilmiyor olabiliyor. Bunun dışında tabii farkındalık çok fazla yaratıyor. Güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.'' dedi.
Bir başka DAK gönüllüsü olan Sıdıka Kartav etkinliğe ve kadının bu çalışmalardaki önemine dikkat çekerek, '' Kadının her alanda olabileceğini ve gerçekten güçlü adımlarla ilerleyebileceğini fark edebiliyoruz. Kadın sadece evde durmuyor, kadın evde yemek bulaşıkla da vakit kaybetmiyor ya da onlarla da ilgilendiği gibi başka aktiviteler yapabiliyor. Ben de ekip arkadaşlarım da her alanda doğal afetlerde, görevlerde yer alıyoruz. Kadınsan güçlüsün!'' ifadelerini kullandı.
 

Editör: Tolga Çetin