Yerel seçim sürecine girilirken aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. Cumhuriyet Halk partisinde dört isim belediye başkan aday adaylığını açıklarken AK Parti’de seçmen iki isim üzerinde duruyor.

Son Dakika! Denizli'de Feci Kaza! Son Dakika! Denizli'de Feci Kaza!

Önümüzdeki Mart ayında yapılması planlana yerel seçimler için partilerin ve ilçe yönetimlerinin çalışmaları son hızla devam ediyor. Aday adayları ve Belediye meclis üyelerinin belirlenmesi konusunda hassas davranan partiler belirleyecekleri Belediye başkan adayı ve meclis üyelerinin seçmen tarafından sevilen ve saygı duyulan isimler olmasına özen gösteriyor.

Yerel seçim çalışmalarının hızlandığı dönemde seçmen 31 Mart 2024 seçimlerinde kime oy vereceğini düşünüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Ömer Köseoğlu, Kemal Aslan, Nejdet Bardan ve Nuri Özen’in Belediye başkan aday adayı olduğu bilinirken aday belirleme sürecini seçime yakın bir zamana kadar uzatan AK Parti’de seçmen, daha önceki Belediye Başkanı Doktor Gürcan Güven ve iki dönem Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Özkan Avcı’nın aday olmasını bekliyor. İki ismin de hem Çivril hem de seçmen tarafından sevildiğini belirten partiye yakın kaynaklar “28 Mayıs seçim sonuçları AK parti için 31 Mart yerel seçiminin garanti olmadığını ortaya koydu. AK Parti 31 Martta seçimi kazanmak istiyorsa ya Doktor Gürcan Güven ya da Özkan Avcı başkan aday olmalı. Bu iki isim hem parti tabanında hem de Çivril seçmeninde karşılığı olan isimler. Herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan kişiler” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

Parti çok yıprandı

2019 seçimlerinin ardından AK Parti’nin Çivril’de çok yıprandığını ifade eden partililer “2019 seçimlerinin ardından parti erimeye başladı. Bunu 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde açıkça gördük. Erimeye de devam ediyor. Hem erimeyi durdurmak hem de seçimi kazanmak için çok iyi bir adayla seçime gidilmeli. Partinin bu konuda ince eleyip sık dokuyacağı aşikâr kaybedilen bir milletvekilliğinden sonra Çivril gibi bir ilçeyi de kaybetmeyi kimse göze alamaz. Onun için aday belirlenirken tabanın ve seçmenin sevdiği isimler üzerinde durulmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi