AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci Antalya’da komisyon başkanı olacak. Zeybekci’nin yardımcısı ise Denizli Milletvekili Şahin Tin oldu.

AK Parti Temayül Komisyonlarını Oluşturdu

AK Parti, yerel seçime hazırlık için belirlediği takvim ve yol haritasına göre çalışmalarına devam ediyor.

Parti bu kapsamda, 9 Kasım'da başlayan ve dün tamamlanan belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinin ardından 26 Kasım Pazar günü temayül yoklaması yapacak.

Aday belirlemedeki önemli kriterlerden biri olarak görülen yoklama çalışmalarına yoğunlaşan parti, öncelikle sürecin sağlıklı yürütülmesi için 81 ilde "temayül komisyonları" oluşturdu.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılacak yoklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin partili oy kullanacak.

Tarafsızlığın korunması amacıyla komisyon üyesi olacak milletvekillerinin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci başkanlığındaki komisyon Antalya’da temayülü yönetecek Denizli’de ise Komisyon AK Parti Grup Başkan vekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu oldu.

Komisyon üyeleri ise,

-Tülay Kaynarca Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi             

-Temayül Komisyon Üyesi Yasin Bölükbaşı          

Denizli’de Vatandaş Suya Yapılacak İndirimi Bekliyor! Denizli’de Vatandaş Suya Yapılacak İndirimi Bekliyor!

Yedek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi                   

Temayül Komisyon Üyesi

Sadettin Hülagü               

Kocaeli Milletvekili                         

Temayül Komisyon Üyesi

               

Hakan Aksu       

Sivas Milletvekili                             

Temayül Komisyon Üyesi

Bu arada bugün AK Parti'de komisyonların katıldığı bir toplantı yapılacak. Toplantıda, komisyon başkan ve üyeleri yoklama öncesi, sırası ve sonrasına yönelik teknik olarak bilgilendirilecek.

Editör: Haber Merkezi