ABD'de Türkiye saatiyle 16.30'da açıklanan enflasyon verisi, beklenen düşüşün aksine yüzde 3,1 olarak kalmasıyla piyasalarda endişe yarattı. Bu durumun, Bitcoin ve hisse senetleri piyasalarında satış baskısına neden olduğu söylendi.

Evlenecek Çiftlere Kötü Haber Maliyetler Dudak Uçuklattı! Evlenecek Çiftlere Kötü Haber Maliyetler Dudak Uçuklattı!

Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinde kırmızı renk hakim oldu. Pazartesi günü rekor kıran Nasdaq 100 endeksi yüzde 2,00'luk bir satışla karşılaşırken, kripto şirketlerinin hisselerindeki kayıplar daha da belirgin hale geldi.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'in hisseleri, yeni günün ilk dakikalarında yüzde 4 değer kaybetti ve 141,86 dolardan işlem görmeye başladı. Son günlerde yükseliş yaşayan Bitcoin madencisi Marathon Digital'in hisselerinde de düşüş yaşandı. Özellikle 6-12 Şubat tarihleri arasında yüzde 65 oranında artış gösteren MARA hisseleri, Salı sabahı yüzde 8 düşüşle karşılaştı ve 25 dolardan işlem görmeye başladı.

Marathon Digital'in hisseleri, 2023 Ekim'inde 7 dolara kadar gerilemişken, yeni yıla doğru 30 doların üzerine çıkmıştı. Ancak enflasyon endişeleriyle birlikte bu yükseliş trendi kırıldı ve hisselerde düşüş yaşandı.

Editör: Haber Merkezi