9 gün tatil ilan edilen Ramazan Bayramı’nın ilk 4 gününde 2 bin 453 trafik kazası yaşandığı bilgisini veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşlar hakkında bilgi verirken polis ve jandarma ekiplerinin yeni kazaların yaşanmaması için denetimlerini 24 saat devam ettirdiklerini belirtti.  

Bakan Yerlikaya, tatilin 4. gününde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca ise hız ve radar işlemi yapıldığını aktardı. 38 bin 425 araca ise farklı işlemler yapıldığını bildiren Yerlikaya, tatilin 4. günü olan bu günde 615 trafik kazası meydana geldiğini açıkladı.  

9 Gunluk Tatilin Ilk 4 Gununde 2 Bin 453 Kaza

Şu ana kadar ise 2 bin 453 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, 26 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kazalarda 3 bin 870 kişinin yaralandığını kaydetti.  

Kale'de Bir Araç Alevlere Teslim Oldu Kale'de Bir Araç Alevlere Teslim Oldu

Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" ifadelerini kullandı. 

9 Gunluk Tatilin Ilk 4 Gununde 2 Bin 453 Kaza1

Editör: Kardelen Başol