Denizli’den Yükselen Ses, “Türkçülük Türk Milletini Sevmek Demektir” Denizli’den Yükselen Ses, “Türkçülük Türk Milletini Sevmek Demektir”

Cumhuriyetin 100. yılı çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayıyla Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan madeni 5 TL'ler, tedavüle sürüldü. Bildirildiğine göre, dolaşımda 100 milyon adet bulunan bu hatıra madeni paralar, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Vatandaşlar, madeni paranın üzerindeki Atatürk portresinin, gerçek Atatürk'e benzemediğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Bu durum, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Bazı kullanıcılar, "Sahte paralardaki Atatürk resmi bile bundan daha çok benzemekte" gibi yorumlarda bulundu.

5 TL'lik Madeni Para: Atatürk'e Benzemiyor Tartışması

Hatıra Parasının Özellikleri

100.Yıl temalı 5 TL'lik hatıra paranın özellikleri arasında iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu bulunmaktadır. Logonun üzerinde "5" ibaresi, alt kısmında ise "TÜRK LİRASI" ibaresi yer almaktadır. Dış halkada, sekiz köşeli "Selçuklu Yıldızı" motifi kullanılarak derinlik kazandırılmıştır.

Editör: Haber Merkezi