Çivril Dinar karayolunda selden zarar gören kısım Karayolları ve DSİ tarafından yapılıyor.

Denizli’de Yine Yağmur İçin Eller Semaya Kalktı Denizli’de Yine Yağmur İçin Eller Semaya Kalktı

Mayıs ayında yağan yağmurlardan sonra oluşan selden zarar gören karayolunda çalışmalar başladı. Menfezleri genişletilen yolda trafik beş aydır tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyordu.

Çivril Dinar karayolunun Gümüşsu Mahallesinden geçen kısmında Mayıs ayında meydana gelen çöküntü Karayolları ve DSİ tarafından tamir ediliyor. Meydana gelen yağışlarda oluşan sel sonrası tıkanan menfezlerden taşan suyun şiddeti ile çöken yol için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yolun altından geçen menfezler çıkartılarak yerlerine daha büyük menfezler yerleştirilmeye başlandı.

Ekim ayı başında başlayan çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanacağını belirten yetkililer “Haziran ayında çöken ve trafiğin beş aydır tek şeritten sağlandığı Çivril Dinar karayolunda sel ve su taşkınları için daha önce yolun altına konulan ve son yağışlarda tıkanan menfezler yerinden sökülerek yerine daha büyük ve geniş menfezler yerleştirildi. Çalışmalarımız ay sonuna kadar tamamlanarak yol iki şerit olarak trafiğe açılacak” denildi.

Editör: Haber Merkezi