Denizli’nin Çivril İlçesi’ne en uzak mahallesi olan ve yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Özdemirci Mahallesinde, Çivril Belediyesi tarafından yol ve kaldırım çalışmaları başlatıldı. Evlerinin olduğu sokakların kaldırım ve parke taş döşenmesine teşekkür etmek isteyen mahalle sakini kadınlar bir araya gelerek bükme ve katmer yaptı.

Bir Ay Önce Toplanmış Ve Yol İstemişlerdi

Ekim ayında, Özdemirci Mahallesine bağlı Yayla bölgesinde yaşayan kadınlar bir araya gelmiş ve Denizli Büyükşehir Belediye ve Çivril Belediyesinden yol ve kaldırımlarının yapılmasını istemişti.  Seslerini Genç Çivril Gazetesi aracılığıyla ileten kadınların istekleri Aralık ayının son günlerinde yerine geldi ve mahallede kaldırım ve parke taş döşemesi başladı. 15 bin metrekare taş döşenecek bölgede çalışmaların Ocak ayının sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Denizli'nin 800 Yıllık Mırtlak'ı Bu Yıl da Yaşadı! Denizli'nin 800 Yıllık Mırtlak'ı Bu Yıl da Yaşadı!

25 Yıldır Yolları Çamur İçindeydi, ‘Yapmış Olmak İçin Yapılmasın’

"Mahallemizin Tüm Sokaklarının Tamamlanmasını İstiyoruz"

Başlayan çalışmalardan dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a teşekkür eden mahalle sakinlerinden Adile Şahan “Geçen ay çamurdan evlerimize giremediğimizi gazete sayesinde duyurduk. Sesimizi duyan başkanlar yollarımızı yapmaya başladı. Herkese çok teşekkür ediyoruz. 35 - 40 evin olduğu, yaklaşık 150 kişinin yaşadığı bölge inşallah taşla kaplanacak ve çamurdan kurtulacağız. Temennimiz başlayan çalışmaların Özdemircinin tamamından yapılması. Özdemircinin her sokağı taş olana kadar mücadele edeceğiz. Başlayan çalışmalar inşallah sadece bu bölge ile sınırlı kalmaz ve her yerde devam eder” diyerek temennilerini dile getirdi.

“25 Yıldır Çamur İçindeydik”

Evinin olduğu bölgenin en az 25 yıldır çamur içinde olduğunu belirten İsmail Hakkı Bilgiç’te “ Ben buraya ev yaptığımdan beri çamur içindeyiz. Özdemirci belediyesi buraya imar izni verdi, onlarca kişi arsasına ev yaptı ama buraya hiç yol yapılmadı. 25 yıldır çamur içinde eve girip çıkıyorduk. Çocuklarım bu çamurlu ve tozlu sokaklarda büyüdü okula bu yollardan gitti düğünlerini bile çamurun içinde yaptık. Şimdi yollarımız taş döşeniyor. İnşallah torunlarım okula çamurdan değil tertemiz sokaklardan gidecek” dedi.

25 Yıldır Yolları Çamur İçindeydi, ‘Yapmış Olmak İçin Yapılmasın’

“Yapmış Olmak İçin Yapılmasın”

Seslerinin duyulmasına ve yol çalışmalarının başlamasına sevindiklerini belirten mahalle sakinleri yolların tam olarak yapılmayacağını öğrendiklerinde çok üzüldüklerini vurgulayarak; “Yollarımız yapılmaya başlandı çok sevindik ama olduğu kadar olmasını istemiyoruz. 28 metrelik yolun sadece 7-8 metresine taş döşeneceğini duyduk bu da bizi üzdü. Ana yolun karşı tarafının ise hiç yapılmayacağını söylediler. Yapılacaksa her yer tam tekmil yapılsın biz sürekli yol peşinde koşmak istemiyoruz. Şimdi yapılan yol onlarca sene kullanılacak neden yarım yamalak yapılsın. Bizim gözümüzü boyamak için yapıldığına inanıyoruz yolun yarısı yapılır yarısı bırakılır mı? Böyle yaparlarsa biz mahallecek sandığa falan gitmeyeceğiz. Yapmış olmak için yapılmasın, Özdemirci halkı da her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.

“Bizim Hakkımız Yok Mu?”

Mahalle sakinlerinden Nazife Aydın ise mahallenin yoldan başka sorunlarının da olduğunu vurgulayarak; “Mahallemizde yoldan başka da sorunlarımız var. Okulun olduğu tarafta bir tane çöp bidonu koymuyorlar. Bu yaşımda çöp atmak için ne kadar zorlanıyorum. Bizim hizmet almaya hakkımız yok mu biz para ödemiyor muyuz? Yapmaları lazım çok hataları var daha da yapmıyorlar.”dedi.

“Teşekkür Etmek İstedik”

Yolların yapımına başlandığı için teşekkür etmek istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Gülgün Alacacıoğlu, “Bizim sesimizi duyurduğunuz için Genç Çivril Gazetesine ve sesimizi duyan Çivril Belediye Başkanımız Niyazi Vural’a teşekkür etmek istedik. Bir gün belediye başkanımızı da böyle ağırlamak isteriz. Yollarımız yapılmaya başlandığını görünce çok sevindik mahalle olarak. Fakat bazı yerlerin yapılıp bazı yerlerin yapılmayacağını duyduk. Bu tarafta belirli yerler yapılıp ara sokaklar bırakılacak. Yolun karşı tarafı yapılmayacakmış. Orada da vatandaşlar var onlar da hizmet istiyorlar. Biz yollarımızın tamamının düzgün bir şekilde yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Mahallenin yol isteği Genç Çivril Gazetesi tarafından 26 Ekim sayısında gündeme getirilmişti.

Editör: Haber Merkezi