Baba Vanga, dünyanın en ünlü kişilerinden biri olarak bilinir ve bazılarına göre 2024'e ilişkin bazı tahminlerinin gerçekleştiği iddia ediliyor.

84 yaşındaki bu kadın, çocukluğundan beri kör olmasına rağmen, tarih boyunca birçok önemli olayı tahmin edebilmiştir. 11 Eylül saldırılarını da önceden görmüştü. 1996'da vefat etmiş olmasına rağmen, ölümünden önce yaptığı bazı tahminler uzun süre doğru çıktı.

Baba Vanga, 2023 yılına ilişkin tahminlerinde bir güneş fırtınası yaşayacağımızı söyledi ve 1 Aralık'ta Dünya bir güneş fırtınası ile karşı karşıya kaldı.

Ayrıca daha önce dünyanın dört bir yanındaki büyük şehirlerin büyük ölçekli kuraklıklardan ve su kıtlığından etkileneceğini öngörmüştü ve geçen yıl İngiltere 1935'ten bu yana en kurak Temmuz ayını yaşadı ve 12 Ağustos'ta resmi olarak kuraklık ilan edildi.

Üstelik 1989'da 11 Eylül saldırısını öngörmüştü.

Telefonlar Bilgisayar Kamerası Olarak Kullanılabilecek Telefonlar Bilgisayar Kamerası Olarak Kullanılabilecek

2024 yılı tahminlerinin iki tanesi ise son birkaç hafta gerçekleşti.

EKONOMİK KRİZ

Hayattayken yaptığı sayısız öngörü arasında bu yıl dünyanın ekonomik krizle karşı karşıya kalacağı da vardı. Hem İngiltere hem de Japonya şu anda mali zorluklarla karşı karşıya.

Şubat ayında, İngiltere'de ekonominin tüm ana sektörlerindeki düşüşün bir sonucu olarak gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) Aralık ayına kadar olan üç ayda beklenenden daha fazla düştüğü Ulusal İstatistik Ofisi tarafından doğrulandı.

Bu arada Japonya, küresel sıralamada dördüncü sıraya geriledi ve daha önce üçüncü sırayı Almanya almıştı.

Japonya'nın para birimi Yen şu anda tüm zamanların 34 yılın en düşük seviyesinde, ABD doları karşısında 151,97'ye geriledi.

YENİ AŞILAR

Baba Vanga'nın bir diğer tahmini ise kansere karşı tedavi geliştirilebileceği ile ilgiliydi. Geçtiğimiz haftalarda akciğer kanseri aşısının üzerinde çalışıldığı doğrulandı.

Oxford Üniversitesi, Francis Crick Enstitüsü ve University College London'daki bilim insanları, son birkaç ayda 3.000 aşıyı finanse etmek için İngiltere'deki büyük hayır kurumlarından 1,7 milyon £ alan 'LungVax' üzerinde ortaklaşa bir çalışma yürütüyor.

Benzer şekilde, Rusya'daki bilim insanları da şu sıralar aynı fikir üzerinde çalışıyor; Vladimir Putin basına "kanser aşıları ve yeni nesil immünomodülatör ilaçlar" yaratmaya "çok yaklaştıklarını" söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ