Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2022 ve 2023 yıllarının Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Bu yılda ara zam bekleyenlere kötü haber Bakan Işıkhan’dan geldi.  

Işıkhan 2024’te asgari ücrete tek zam yapılacağını duyurdu. Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, “Geçen Temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir” dedi.

Emeklinin beklediği tarih duyuruldu: Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak Emeklinin beklediği tarih duyuruldu: Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak

2024’te Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

2024’te enflasyonda gerileme olacak”

2024 yılında enflasyonda gerileme olacağını söyleyen Bakan Işıkhan, Temmuz ayında ikinci bir asgari ücret toplantısı yapılmayacağını belirtti.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında toplantılar yapacak. 2024 asgari ücret rakamının 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Asgari ücret halen 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

Editör: Haber Merkezi