Müslüman alemi için Kadir Gecesi başta olmak üzere bazı günler çok özeldir. Müslümanlarda Kadir Gecesi, "Gökyüzü kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilir. Ramazan ayı içerisinde idrak edilen Kadir Gecesi’nin tarihi, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Kadir Gecesi 3

Kadir Gecesi Hangi Gün?

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu söylenen Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27’inci gecesi olan 5 Nisan 2024 tarihine denk geliyor.

Kadir Gecesi 2

Kadir Gecesi’nin Önemi Nedir?

İslam inancına göre, Kadir Gecesi Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammet’e (SAV) vahiy gelmeye başladığı gece olarak kabul edilir.

Kadir Gecesi, Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. Kur'an-ı Kerim’de Kadir Gecesi "Bin aydan daha hayırlı" ibaresiyle belirtilmiştir. Kur’an-ı Kerim’in 97’inci suresi Kadir Suresi’nde Kadir Gecesi’nden bahsedilir. Kadir kelime anlamı olarak, "azamet" ve "şeref" demektir. Ayetlerde Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi indirilmeye başlandığı bildirilmiştir. Bakara Suresi'nin 185’inci ayetinde de Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında indirildiği bildirildiği için Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içinde bulunduğu anlaşılmaktadır.

Denizli’de Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu Denizli’de Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Kadir Gecesi

Editör: Durmuş Özke