Emekliler için Temmuz 2024 zam oranları açıklandı. Canlı yayında konuşan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25-26, memur emeklilerine ise yüzde 20 zam yapılacağını duyurdu. Erdursun, enflasyon farklarının maaşlara yansıtılacağını ve refah payı zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti. 3 Temmuz'da kesinleşecek zam oranları emeklileri sevindirecek.

Milyonlarca emekli, enflasyon karşısında eriyen maaşlarının artacağı günü bekliyor. Emekli maaşlarına yasalar gereğince her altı ayda bir zam yapılıyor. Ocak 2024 emekli zammı yüzde 49.25 olmuş, en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olmuştu. Şimdi gözler temmuz ayında emeklilere yapılacak zam oranlarına çevrildi. Türkiye istatistik kurumu şu ana kadar dört aylık enflasyon verisini açıkladı. 3 Haziran tarihinde mayıs ayı enflasyon rakamları da belli olacak. Bugüne kadar emekli maaş zammı oranlarını doğru tahmin eden sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun da katıldığı canlı yayında emekli maaş zamları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki temmuz ayında SSK BAĞ-KUR emekli zam oranları ne olacak? 2024 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun katıldığı canlı yayında Temmuz 2024 emekli maaş zamları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 25-26 oranında bir enflasyon artışı beklediğini belirten Özgür Erdursun, memur emeklisi için ise beklentisinin yüzde 20 oranında bir artış olduğunu dile getirdi.

Temmuz 2024 emekli maaşı zamlarının 3 Temmuz’da açıklanacağını belirten Sosyal güvenlik uzmanı, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin enflasyon oranlarında memur ve memur emeklisinin ise toplu sözleşmeye ek enflasyon farkı alacağını ifade etti. Temmuz’da SSK ve BAĞ-KUR emeklisinden memur emeklisinin beş puan düşük zam almasını beklediğini de belirten Özgür Erdursun refah payı beklentisini de açıkladı.


Emekliler için kritik tarihin 3 Temmuz 2024 olduğunu belirten sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, işçi memur emekli zamlarının aynı gün içinde belli olacağını dile getirdi. Ancak hükümetin vereceği asıl oranın 3 Temmuz ile 20 Temmuz arasında kesinleşeceğini de belirten sosyal güvenlik uzmanı, emekli refah payı zammının cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

2024 yılının Ocak ayında verilen maaş zamlarını örnek gösteren sosyal güvenlik uzmanı, hükümetin üç defa zam oranlarını değiştirdiğini ifade etti. Temmuz ayında da yine benzer gelişmelerin yaşanabileceğini belirten Erdursun, emeklilerin refah düzeyinin artırılması için mutlaka seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti.


Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, enflasyon karşısında emekli maaşlarının çok ciddi anlamda değer kaybettiğini söyledi. Hükümetin yapması gereken şeyin öncelikle emekli maaşlarının değerini arttırmak olduğunu belirten Özgür Erdursun, 16 milyon emeklinin maaşlarının artışının seyyanen zam ile yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ