Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Erzincan’ın İliç ilçesindeki toprak kayması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Aktürk, kayıp işçilerin sağ kurtulması temennisinde bulunarak, "Haber alınamayan işçilerimizi kurtarma çalışmaları kapsamında 3’üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburumuz, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordinasyon hâlinde çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

Denizli -Aydın Karayolunda Kaza! Denizli -Aydın Karayolunda Kaza!

1 Haftada 39 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türkiye'nin NATO'daki Rolü:

Aktürk, Türkiye'nin NATO içindeki rolünün önemine vurgu yaparak, "Ülkemiz, 18 Şubat’ta üyeliğinin 72’nci yılına ulaşacağı NATO’nun değerlerini ve sorumluluklarını paylaşmakta; aktif, yapıcı ve saygın bir üyesi olmayı sürdürmektedir" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin NATO'nun savunma ve caydırıcılığının güçlenmesine destek sağladığını ve bakanın NATO Karargâhı'ndaki toplantılara katılacağını belirtti.

Filistin ve İsrail Gerginliği:

İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılarına endişe duyduklarını belirten Aktürk, uluslararası toplumun bu saldırıları durdurması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze'ye yapılan yardımlar ve ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerin sayısı hakkında bilgi verdi. Aktürk; “İsrail’in bugüne kadar gerçekleştirdiği katliamların ardından Refah kentine yönelik saldırılarından endişe duymaktayız. Saldırıların devamı hâlinde, Gazze’deki trajedi çok daha vahim boyutlara taşınacaktır. İsrail’in saldırılarını durdurması için uluslararası toplumun gerekli adımları atması gerekmektedir. Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

1 Haftada 39 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Terörle Mücadele:

PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini belirten Aktürk, son bir haftada 39 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yapılan operasyonlar ve teslim olan teröristler hakkında bilgi verdi. Aktürk;  “Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 39; 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 151’i Irak’ın, 247’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 398 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist, Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Teröristler için tek çıkış yol Türk adaletine teslim olmaktır.” şeklinde konuştu.

Sınır Güvenliği ve Göç Kontrolü:

Sınır hattının korunmasına yönelik önlemlerin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Aktürk, yasa dışı geçişlerin engellenmesi ve yakalanan şahıslar hakkında bilgi verdi. Aktürk; “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 253 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 8’i terör örgütü mensubudur. 3 bin 448 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı bin 146’ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 24 bin 537 olmuştur” ifadelerini kullandı.

Askeri Personel Temini ve Kariyer Fuarları:

Kara Kuvvetleri Komutanlığına yapılan sözleşmeli er temini başvurularının sona ereceğini ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen kariyer fuarlarına katılımın devam edeceğini duyuran Aktürk; “Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er temini başvuruları bugün itibarıyla sona erecektir. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 11 ilimizde gerçekleştirilen kariyer fuarlarına Milli Savunma Bakanlığı olarak 21-22 Şubat’ta Denizli, 23-24 Şubat’ta Antalya, 26-27 Şubat’ta Kocaeli ve 28-29 Şubat tarihlerinde Eskişehir’de katılım sağlanacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi