Bakan Soylu’nu yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, koruma polislerini Bakan Soylu’nun mu yoksa Merkez Koruma Komisyonu’nun mu çektiğini sordu. İYİ Parti ve CHP İl Başkanlıklarına bir saldırı olması durumunda kimin sorumlu olacağını soran Öztürk, hangi partilerin kaç polis ile korunduğunu detayları ile istedi.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergede şu surular yer aldı:
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri Bakanlığınızın talimatıyla geri çekilmiştir.
Mevzuata göre; Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki il başkanlarına, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından koruma polisi tahsis edilmektedir.
Bu doğrultuda;
İki siyasi partinin İstanbul İl Başkanının Bakanlığınızın talimatıyla koruma polislerinin geri çekilmesinin gerekçesi nedir?
Bahsi geçen il başkanlarının, resmi koruma polislerinin geri çekilmesi talimatı zat-ı alinizce mi verilmiştir? İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından mı bu karar alınmıştır?
AK Parti’nin İstanbul İl Başkanını korumakla görevli polis memurları da geri çekilecek midir?
Koruma polisleri geri çağrılan İstanbul İl Başkanlarına herhangi bir saldırı olması durumunda, sorumluluk kime ait olacaktır?
İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu kararınca, kaç siyasi partiye mensup il başkanına koruma polisi verilmiştir? Korunan il başkanlarının kaçı iktidar, kaçı muhalefet partilerine mensuptur?
İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu kararınca;
İl Başkanlıkları binaları resmi koruma görevlilerince korunan siyasi parti sayısı ne kadardır?
Resmi koruma görevlilerince korunan siyasi parti ilçe başkanlığı binası sayısı ne kadardır?
Koruma kararı alınan il ve ilçe siyasi parti başkanlık binalarının siyasi partilere göre dağılımı nasıldır?
İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda:
Siyasi Partilerin İl Binalarını korumakla görevli polis memuru sayısı kaçtır?
Siyasi Partilerin İlçe Binalarını korumakla görevli polis memuru sayısı kaçtır?
Siyasi Partilerin İl Başkanlarını korumakla görevli polis memuru sayısı kaçtır?
Siyasi Partilerin İlçe Başkanlarını korumakla görevli polis memuru sayısı kaçtır?

Editör: Haber Merkezi