Platformun kuruluş amacının “Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk milliyetçiliğine, ilkelerine ve devrimlerine bağlı, İnsan Haklarına saygılı, Demokrasiyi, Laikliği, Sosyal Devlet ve Hukuk Devleti ilkesini sonuna kadar savunmaktır. Denizli Demokrasi Platformu adına; tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyoruz” diyen Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü ve Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, “Tüm İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs, bu sene her zamankinden farklı ve yoğun bir coşkuyla kutlanmalıdır. Kapitalizmin yüzyıllar boyu sürdürdüğü emek sömürüsü ve beraberinde getirdiği tahribatlar, işçi ve emekçi sınıfına bir kez daha en vahşi yüzünü göstermiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

​​​​​​​

Kararlı Bir Mücadele ile... 

Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü ve Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer,  “Önümüzdeki tablo ağır ve karamsar olsa da en iyi öğretici olan Zaman; bu süreçte emekçiler için de mesai yapmıştır. Tüm işçi ve emekçilere zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmadığını ve bu insanlık dışı koşullardan ancak kararlı bir şekilde mücadele ederek kurtulunabileceğini, kaptan köşkü ne kadar şatafatlı olursa olsun, makine dairesi olmadan bir geminin süzülen bir demir yığınından başka bir şey olmadığını bir kez daha hatırlatmıştır. İşte gün, bu bilinçle hareket etmenin günüdür!” dedi.  

Spor Hayatı Sona Eren Milli Sporcunun Açtığı Davada Yeni Gelişme Spor Hayatı Sona Eren Milli Sporcunun Açtığı Davada Yeni Gelişme

“Gün; İnsanlık onuruna yakışır biçimde çalışma ve yaşam koşulları için, Emeğin ve alın terinin tekrar görünür olabilmesi ve hakkını alabilmesi için, Sınıf bilincinin öğrettikleriyle daha güzel günleri birlikte inşa etmek için, geleceği aydınlatmanın günüdür” şeklinde konuşan Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü ve Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Emek kavgası, sınıf mücadelesi uzun soluklu olsa da; kayayı parçalayanın suyun şiddeti değil, eylemin sürekliliği olduğunu biliyoruz! Bu azim ve kararlılıkla, bu bilinç ve coşkuyla tüm işçi ve emekçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutluyor, daha güzel 1 Mayıs'ları birlikte inşa etmeye çağırıyoruz” dedi.  

1 Mayıs Etkinlikleri İse Şu Şekilde; 

Denizli Demokrasi Platformu’nun emek dayanışmasını büyütmek ve 1 Mayıs farkındalığını kitlelere duyurmak için yapacağı etkinlikler ise şu şekilde; 

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü; 

Saat 06.30 : Organize Sanayi Bölgesi duraklarında fabrika işçilerimizi ziyaret edeceğiz ve simit ikramında bulunacağız.  

Saat 10.30 : Sarayköy’de tarla işçilerini ziyaret ederek karanfillerle 1 Mayıs bayramlarını kutlayacağız. 

Saat 15.00 : Bayramyeri Meydanında etkinliklerimize katılan bileşenlerimiz ve örgütlerle yürüyüş için toplanacağız. 

Saat 15.30 : Bayramyeri Meydanından Çınar Meydanına yürüyüşe geçeceğiz. 

Saat 16.00 : Çınar Meydanında basın açıklamamızı yaparak coşkuyla 1 Mayıs Bayramımızı kutlayacağız. 

Denizli Barosu 

Birleşik Kamu-iş 

Disk Nakliyat-iş 

29 Ekim Kadınları Derneği 

Türk Kadınlar Birliği 

Öğrenci Veli İşbirliği Derneği 

Merkezefendi Bisiklet Kulübü 

Kara Ordu Taraftar Grubu 

Ege Kadın Buluşması 

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli