Yıllardır yapılmayan, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı tarafından TBMM’ye önergesi sunulan, sürücüleri canından bezdiren, 41 kilometrelik Çivril yolunda kafalar karıştı.  

2018 yılında yapımına başlanan ve tamamlanmadığı halde Çivril’in 15’den fazla köyüne ulaşımı sağlayan, Dinar’a ve Uşak’a ulaşımın parçası olan o yol, trafiğe açıldı.  

Zeminin kötü olması sebebi ile, araçlarının zarar görmesini istemeyen sürücüler, alt yolu kullanmaya devam edince kargaşaya sebep oldu.  

"Denizli Belediyesi" Dolandırıcılığına Dikkat! "Denizli Belediyesi" Dolandırıcılığına Dikkat!

Hem Cana Hem Mala Kast! 

Çoğu araç tarafından hem geliş hem de gidiş olarak kullanılan fakat aslında tek yönlü açık olan yol, birçok kural ihlaline sebep oldu.  

Sürücülerin bozuk yolda ilerlememek için ters yöne girdiği anlar kameraya yansıdı.  

Ödeneği Bin TL Olarak Belirlenen Yol 2026’da Nasıl Bitecek?  

Yolun durumunu geçtiğimiz aylarda meclise taşıyan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Bu yolun yapımı 2018 yılında başladı. Bugüne kadar sadece 2,5 kilometresi bölünmüş yol, 4,2 kilometresi ise tek yol seviyesinde tamamlanabildi. Bakan Uraloğlu, bu yol için de hedefi 2026 yılına koydu ancak 2023 yılı ödeneği bin TL olan bu yol için 2026 hedefi hiç inandırıcı değil. Bu yollar niye bitmiyor? Neden ilerlemiyor? Neden kaplumbağa hızında ilerliyor? Denizli halkı bunu hak etmiyor. Öte yandan Bakan Uraloğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın 2024 bütçesi üzerine yaptığı konuşmada Aydın-Denizli Otoyolu’nun 2024 yılında biteceğini ifade etti. Ancak 2006 yılında başlanıp 17 yıldır bitirilemeyen yollar ortadayken bu yolu 2024 yılında nasıl bitirecek hayretle bekliyoruz” şeklinde konuşmuştu.  

Editör: Kardelen Başol