Çivril’de Mütevelli Heyeti Seçimi Yapıldı Çivril’de Mütevelli Heyeti Seçimi Yapıldı

Ürettiği ürünleri TMO’ya teslim edemeyen çiftçi “teslim etmek üretmekten zor hale geldi” diyerek isyan etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Çivril şubesi haşhaş kapçığı alımına başladı. Akpınar Mahallesinde bulunan TMO depolarında yapılan alımlarda sıra bekleyen ve ürününü kendi boşaltmak zorunda kalan çiftçi dert yandı.

Önemli haşhaş üretim bölgelerinden biri olan Çivril’de hasat sonrası kapçık alımları başladı. Mahallelerdeki üreticilerin randevu ile teslim ettiği kapçıklar TMO’nun depolarında muhafaza ediliyor. Kapçığını teslim etmek içim TMO depolarına gelen çiftçiler randevulu gelmelerine rağmen çok uzun süre sıra beklediklerinin belirterek “Ofis alım işinde çiftçinin eziyeti oldu. Bizler artık üretmekten yada maliyetten korkmuyoruz, ürettiğimiz ürünü kaç günde kaç saatte teslim ederiz diye korkuyoruz. Sabah geldiğimiz yerde akşama kadar güneşin altında bekliyoruz. Çalışanlar bu bekleme ve sıra konusunda hassas değiller. Mesai dolsun mantığı ile hareket ediyorlar, bazı günler 12.00’de başlayan öğle yemeği 14.00’e kadar sürüyor. Bu işler zaten sezonluk yıl boyu aynı tempo çalışılmıyor. Tarım işlerinin yoğun olduğu günlerde bir çiftçinin sadece kapçık teslim etmek için akşama kadar beklemesi hem eziyet hem de ihanet” diyerek tepki gösterdiler.

Kapçıkları da römork ve taşıyıcılardan kendileri indirmek zorunda kaldıklarını ifade eden bazı üreticiler “kapçık teslim etmeye geldiğimizde bizden fiş kesiyorlar ve fişte boşaltma parası alınıyor. Ancak depoya girdiğimizde boşaltım yapması gereken işçiler bırakın indirmeyi yanınıza bile gelmiyor saatlerce bekleyen üreticide kapçık çuvallını kendi indirmek zorunda kalıyor. Hem indirme parası veriyoruz hem de çuvalımızı kendimiz indiriyoruz” dedi.

Çiftçiler daha önce de arpa ve buğdaylarının TMO’a teslim ederken zorluk yaşamıştı.

Editör: Haber Merkezi