Zeytin ağacı, Akdeniz ikliminin sunduğu nadir bir değer olarak bilinir. Denizli dahil Türkiye’nin birçok ilinde bulunan zeytinin, çapa zamanı geldi.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar 2

Zeytinin yılda iki defa çapası yapılıyor. Birisi zeytin toplanırken, birisi ise zeytinler çiçek açtığında gerçekleşiyor. Baharın gelmesiyle birlikte zeytinler çiçek açtı. İkinci zeytin çapası ise başladı.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar

Sarayköy'de Durum Ciddi! İşin Rengi Değişti Sarayköy'de Durum Ciddi! İşin Rengi Değişti

Çapa Döneminden Sonra İlaçlama Dönemi Başlayacak

Çapa, ağaçlar hava alsın, altındaki otlardan kurtulsun ve verilen gübreyi tam olarak alabilsin diye yapılıyor. Çapa dönemi sona erdikten sonra ise ilaçlama dönemi başlayacak. İlaçlama ise zeytinler kurtçuk ve pamukçuk gibi hastalıklardan korunsun diye yapılmaktadır.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar 4

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde zeytin çapasında çalışan işçiler günlük yevmiye olarak 750 TL alıyor. Denizli genelinde yevmiye fiyatları birbirine yakın olurken, işçiler gün boyu çalışıyor.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar 6

“Yevmiye Tarla Sahibine Çok, İşçiye Az”

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde zeytinlik sahibi olan Halil Bey, “Tütünlerin dikim zamanı geldiği için bu dönemde yevmiye ile çalışacak işçi bulmak çok zor. Kışın işçi bulmak daha kolay iken yazın zor oluyor. Yevmiye bu yıl 750 TL olarak belirlendi. Herkes aynı rakamı veriyor. Yevmiye fiyatı tarla sahibine çok gelir, işçiye az gelir. Bu hep böyledir. Ama bu sefer 750 TL olması bizleri de düşündürdü. Çünkü markete gitseniz 750 TL’ye alabileceğiniz bir şey yok” şeklinde konuştu.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar 7

Editör: Durmuş Özke