Mahallelerde yaşanan herhangi bir sorunda mahalle halkının ilk uğrayacağı yer mahalle muhtarlığı oluyor.
31 Mart seçimleri ile Akpınar Mahallesine muhtar olan Serdar Gültekin’de mahallesinde yaşanan su sorunlarından kapısı aşındırılan muhtarlarımızdan biri.
Yaklaşık iki aydır mahallede devam eden su kesintileri hem mahalleliyi hem de muhtarı çileden çıkardı.
Akşam üzeri saat 18:00 civarında kesilen sular akşam saat 23:00 civarında geliyor. Hele hele su kullanımının en çok ihtiyaç duyulduğu Cumartesi ve Pazar günleri de suların kesilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Akpınar mahallesinde geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü sabahtan kesilen suların gece saat 22:30’a kadar gelmemesi ile mahalle sakinleri büyük sıkıntı yaşadı. Temizliklerin yapıldığı, kişisel bakımların yapıldığı hafta sonu iki gün üst üste suların gitmesi ile vatandaşlar soluğu muhtarda aldı.
Yaptığı görüşmelerden net cevaplar alamadığını ifade eden Akpınar Mahalle Muhtarı Serdar Gültekin; “Ben suların kesilmeye başlandığı günden beri yani yaklaşık iki aydır DESKİ yetkilileri ile görüşüyorum. Sorunun ne olduğunu tam olarak söylemiyorlar. Suların fazla kullanıldığını, depoda suyun kalmadığını falan söylüyorlar. Yeni Hat çekilecek falan diyorlar. Yeni yapılan ve bölgenin en büyük su deposuna sahip olmakla övündüğümüz depoda suyun olmaması bana pek inandırıcı gelmiyor işin açıkçası. Resmi olmayan kaynaklardan fısıltı gazetelerinden aldığım bilgiye göre ise depoya su basan pompalar arızalanmış o yüzden depo tazyikli su basamıyormuş.
Kısacası sorunun ne olduğu uydurulan mazeretlerin ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısım bu kesintiler daha ne kadar devam edecek. Bu sorunlar ne zaman çözülecek. Tam da düğün sezonunun başladığı bu zamanda mahallede kaynayacak yemek kazanlarına yıkanacak bulaşığa su bulamayan vatandaşı bu kadar zora sokanların buna ne zaman son vereceği beni ilgilendiriyor. Suların gitmesi yetmezmiş gibi şişe suyundan daha temiz ve daha sağlıklı diye övünürken hiçbir şey için kullanılamayan musluklardan akan çamurlu suyun sağlığa verdiği etki beni ilgilendiriyor. Akpınar Mahallesine çektirilen bu çilenin bir an önce bitirilmesini mahalle halkım adına yetkililerden istiyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi