Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbarat çalışmalarında B.A.'nın (51) elinde tarihi eser olduğu ön görülen objeler ele geçirildi. B.A., peynir paketlerinin içine saklanadığı tarihi eserleri satmak için Kars'tan Ankara'ya otobüsle götürmeye çalıştığı öğrenildi.

Denizli'de Dolandırıcılık Operasyonu! Denizli'de Dolandırıcılık Operasyonu!

Peynir Paketinden Tarih Cikti1

Jandarma Komutanlığı B.A.'nın Ankara'ya gitmek için bindiği otobüsü tespit ederek operasyon düzenledi. Durdurulan otobüste B.A.'ya ait eşyalarda tarama işlemi yapıldı. Yapılan aramada peynir paketleri arasına gizlenmiş Roma ve Ortaçağ dönemine ait olduğu değerlendirilen 46 bronz sikke, 38 aplik ve tarihi obje, 6 bronz haç, 2 altın haç, 1 altın kolye ucu, 5 ok ucu, 2 bronz yüzük ve 1 bronz çan ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Şüpheli B.A. gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Yakalanan tarihi eserler Kars Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Konuyla alakalı olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliğini, emniyet ve asayişi sağlamak, tarihi değerlerimizi korumak maksadıyla mesai mevhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.

Editör: Tolga Çetin