Türkiye’de 5 yılda bir yapılan yerel seçimler için gün sayılmaya başlandı. Seçim ile birlikte yerel yöneticiler seçileceği için partiler arasında kıyasıya bir mücadele sürüyor.

Okullara Yerel Seçim Arası! Tatil Kaç Gün4

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için, oy verme işleminin okul sınıflarında yapılması dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Okullara Yerel Seçim Arası! Tatil Kaç Gün1

Sınıflarda oy verme işlemi ve oy sayma işlemlerinin geç saatlere kadar sürmesi sebebi ile 1 Nisan Pazartesi günü MEB’e bağlı okulların tatil edileceği duyuruldu.

Denizli'de Bile Bile Cinayet! Denizli'de Bile Bile Cinayet!

Okullara Yerel Seçim Arası! Tatil Kaç Gün2

MEB, “Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir.” Açıklamasını yayınladı.

Editör: Kardelen Başol