İlçemizde bulunan okullardan bazılarının öğrenci servis durakları kazaya davetiye çıkarıyor.

Nevişet Kameroğlu Ortaokulu önünde öğrenciler için gelen servis araçlarının durma noktası servise binmeyen öğrenciler için tehlike teşkil ediyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Karşıdan karşıya geçmek isteyen bir öğrenci servis aracından dolayı yoldan aracın gelip gelmediğini göremiyor. Hızla yola fırlayan öğrenciler ise gelen araçların altında kalma riski taşıyor.

Bu durumdan oldukça rahatsız olan veliler; “Bütün işyerlerinin uygulamak zorunda olduğu iş güvenliğinin okullar için de uygulanması zorunlu hale gelmeli. Bir öğrencinin sadece okul içinde değil okulun dışında servise bineceği ya da okul çıkışında da güvenliğinin sağlanması gerekir. Benim çocuğum servise binmiyor. Okul çıkışında yaşanan o kalabalık ve curcuna içinde karşıdan karşıya geçmek zorunda olan çocuğumun servis araçlarından dolayı görüş alanı sıfır. Allah korusun servis aracının arkasından yola fırlasa o an yoldan geçen aracın altında kalabilir. Okul yönetiminin bu durumu değerlendirmesi gerekiyor. Çocukların güvenliğini sağlamaları gerekiyor.” dediler.

Nevişet Kameroğlu Ortaokulunun Orman Şefliğine bakan tarafa kapı açılmıştı. Servisler için açıldığını düşündüğümüz bu kapı daha sonrasında tekrar kapatıldı.

O kapı neden açılmıştı?

Kapının taş örülerek tekrar kapatılmasının nedeni ne?

Editör: Haber Merkezi