Çivril Belediyesi tarafından organize edilen Çivril Kitap Fuarı açıldı.

Pamukkale Üniversitesi’nde Mahtumkulu Firaki Anıldı Pamukkale Üniversitesi’nde Mahtumkulu Firaki Anıldı

Kültür faaliyetleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı 35 yayınevinden 40 yazar ve sanatçının katılımı ile açıldı. 9 Ekim Pazartesi gün başlayan fuar 13 Ekim Cuma günü sona erecek.

Çivril Belediyesi tarafından ilki geçen yıl yapılan Kitap Fuarı, Belediye Başkanı Niyazi Vural, Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Çalım, öğrenci, öğretmen ve daire müdürlerinin katılımı ile açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Başkan Niyazi Vural kitap fuarının bir günlük kitap okuma etkinliği ile başladığını belirterek katılımcı ve yazarlara teşekkür etti.

Çivril’in Kitap sevgisi her geçen gün büyüyor

Başkan Vural konuşmasında bilgi ve okumanın önemine değinerek “2019 yılında, günü birlik okuma etkinliği ile başlayan kitap buluşmamız, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz fuar ile devam ediyor. Okuma etkinliği ile başlayan ‘Çivril Okuyor’projesi yaşadığımız salgın nedeniyle iki yıl sekteye uğradı. Salgından sonra geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kitap fuarının bu yıl ikincisini düzenledik. Bu fuar inşallah geleneksel olur ve uzun yıllar devam eder. Geçen yıl 25 yayınevinden 25 yazar ve sanatçının katıldığı fuarımız bu yıl 30’dan fazla yayınevinden 40 yazar ve sanatçı ile açıldı. Kitap fuarımızla birlikte Çivril’in kitap sevgisi her geçen yıl büyüyor” dedi.

Yazmanın ve okumanın önemine de değinen Başkan Vural “Şehrin edebiyatını ve kültürünü yazıya dökememenin acısını yaşıyoruz. Yazmak önemli. İnşallah bu fuar vesilesi ile genç kardeşlerimiz yazmaya heves duyar. Okuyan ve yazan bir nesille Çivril’in hikayesini birlikte yazalım” dedi.

Başkan Niyazi Vural’ın açılış konuşmasından sonra kum sanatçısı ve şair Tarkan Köylü ’nün şiir dinletisi ile devam eden program sanatçının kum gösterisi ile sona erdi. Açılış programının ardından katılımcıların kestiği kurdele ile Çivril 2. Kitap Fuarı açıldı.

Editör: Haber Merkezi