Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu öğretmen hareketliliği kapsamında, Sırbistan’a gitti. Öğretmenler, Sırbistan’da Voyvodina özerk bölgesine bağlı ilçesi Mitrovica’da bulunan 9 Mayıs Ekonomi Lisesi’ne gözlem ve incelemelerde bulundu. 

Denizliden Sirbistan Sremska Mitrovicaya Ogretmen Hareketliligi.jpg3

Tavas’ta Minikler Dualarla Gönüllere Dokundu Tavas’ta Minikler Dualarla Gönüllere Dokundu

Öğretmen hareketliliği programına, Kayhan 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Muhasebe ve finansman alan Şefi Derya Özcan, Muhasebe ve finansman öğretmeni Sema Mat, Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden okul Müdürü Kürşat Yellice ve Bilişim Alan şefi Korcan Avcı katıldı. 

Denizliden Sirbistan Sremska Mitrovicaya Ogretmen Hareketliligi.jpg2

Mitrovica ziyaretini değerlendiren Kayhan 75.Yıl Muhasebe ve Finansman alan Şefi Derya Özcan,

“Bizim Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile oradaki Ekonomi Liselerinin benzer ve farklı yönleri inceler ve karşılaştırmalar yaptık. Uygulanan programlar, ders işlenişleri, öğretmenlerin durumları, öğrencilerin durumları, sosyal kültürel etkinliklerini derslere katılarak gözlemledik. Oradaki okullarda muhasebe programının kullanılmadığını gördük. Muhasebe alanındaki öğrencilerin staja gitmediklerini, şirket kurma işlemlerini okulda yaptıkları her öğrencinin şirket dosyası bulunduğunu ve tüm işlemlerini bu dosya üzerinden yaptıklarını gördük. Öğretmen ve öğrencilerle iletişimlerinin çok güzel. Sosyal kültürel ve dil, yönünden benzerliklerimiz bulunuyor. Bence ziyaretimiz amacına ulaştı” dedi.

Denizliden Sirbistan Sremska Mitrovicaya Ogretmen Hareketliligi.jpg1

Editör: Tolga Çetin