Çivril Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından geleneksel sanatlar ile kültürel mirasın tanıtılması amacıyla, “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor” temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinlikleri ilçede eğitim veren okullarda sürdürülüyor.

Çivril’de Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışması ile öğrencilere öğretim programlarının yanında, özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, millî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlikler anaokulu, ilkokul ile ortaokul öğrencilerine yeni ilgi alanları oluşturarak öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri için okullarda çalışmalar gerçekleştiriyor.

Civrilde Minik Eller Buyuk Hayaller Etkinlikleri Eglendirmeye Doymuyor

Çeşitli Etkinlikler ve Atölye Çalışmaları Yaptılar

Eğitimler kapsamında halk eğitimde görevli eğitmen ve öğretmenler Özdemirci İlkokulu ve Cumhuriyet Kameroğlu Kardeşler İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikler kapsamında öğrencilere çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları yapmalarına olanak sunuldu. Yapılan çalışmalarla öğrenciler eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulurken öğrenme süreçlerine destek olacak etkinliklerle tanıştı.

Civrilde Minik Eller Buyuk Hayaller Etkinlikleri Eglendirmeye Doymuyor1

Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Çalım proje ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede etkinliklerin, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeye ve sosyal becerilerini artırmaya yönelik olarak tasarlandığını belirterek, “Minik eller dünyayı masumiyetleriyle keşfederken, çevrelerindeki her şeyi mucizevi bir potansiyel olarak görür. Bu, onların çevrelerindeki dünyayı değiştirebilecek yenilikçi fikirler üretmelerine olanak tanır. Minik eller, büyük işler başarabilir; çünkü onlar, engelleri değil, olasılıkları görür” şeklinde konuştu.

Civrilde Minik Eller Buyuk Hayaller Etkinlikleri Eglendirmeye Doymuyor4

Denizli Çivril’de Öğretmenler Eylem Yaptı Denizli Çivril’de Öğretmenler Eylem Yaptı

“Parlak Bir Geleceğin Kapılarını Aralamak Demektir”

Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati Çalım yaptığı konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kurulan hayaller, çocuklarımızı geleceğe yönlendiren bir pusula gibidir. Eğitim, sanat, bilim, spor gibi alanlarda kendilerini ifade etmelerine ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur. Yetişkinler olarak, çocuklarımızın hayallerini desteklemek ve onlara ulaşılabilir olduklarını göstermek bizim sorumluluğumuzdadır. Bu hayaller, yarının liderlerini, yenilikçilerini ve sanatçılarını şekillendirir. Çocuklarımızın hayallerine inanmak ve onları desteklemek, daha parlak bir geleceğin kapılarını aralamak demektir. Hayaller, büyüklükleriyle değil, onlara inananların sayısıyla güçlenir. Bu projenin devam etmesi, geleceğimiz olan çocuklarımızın geleneksel sanatlar ve kültürel mirasımızla buluşmasını sağlayarak, onlara kurdukları hayaller ile değerli beceriler kazandırmanın yanı sıra, kültürel zenginliklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir rol oynayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Civrilde Minik Eller Buyuk Hayaller Etkinlikleri Eglendirmeye Doymuyor2

Projenin eğitim sezonu sonuna kadar Çivril’de eğitim veren anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda sürdürüleceği belirtilerek, “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor” projesi kapsamında “Minik Eller Büyük Hayaller” temalı etkinliklerimiz ilçemiz genelinde eğitim veren okullarda öğrencilerle buluşmaya devam edecek” denildi.

Editör: Durmuş Özke