Bazı belediye başkanı adaylarına yönelik sahte anket bilgileri gönderiliyor. Sonrasında ise “Diğer adaya bunu yaptık. Eğer siz ücretin yarısını peşin öderseniz aynı çalışmayı yüzde elli indirimli yaparız gibi” cümlelerle adaylar kandırılıyor para yattıktan sonra ulaşabilene aşk olsun.

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda! Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda!

Dolandırıcıların yeni kurbanı adaylar

Seçim sürecine giren partilerde başvuru yoğunluğu sürerken, telefon dolandırıcılarının yeni tuzakları ortaya çıktı. Partilerin belediye başkan ve meclis üyeliğine aday adayı olan isimler tek tek telefonlarla aranarak dolandırılıyor. Dolandırıcıların ağına düşürdüğü birçok muhtar ve adayı da bulunuyor.

"Anket ve tanıtım yapacağız"

Çoğunluğu müşteri merkezi numarası olarak arayan kişi veya kişiler, adaylara seçimlerde yardımcı olmak için anket yapacaklarını, anketin yanı sıra tanıtım içerikli reklamlar hazırladıklarını söyleyerek anlaşma teklif ediyorlar. Telefonun diğer ucundaki kişi gönderilen mesaja tıklayarak kayıt olması gerektiğini belirttiği adayı ağına düşürerek banka ve özel bilgilerini kopyalıyor. Bazı dolandırıcılar da peşin ödeme yapılması halinde yüzde 50 indirim yapılacağını belirterek istedikleri rakamın havale edilmesini istiyor.

Tanıtımını yaptırmak ve daha geniş kitlilere ulaşmak isteyen siyasilerde, kendilerini arayan numaraya geri döndüklerinde cevap alamıyorlar. Son günlerde yoğunlukla Denizli’de özellikle muhtar belediye meclis üyesi ve ilçe belediye başkan aday adaylarına dadadan telefon ve anket firması dolandırıcıları, bir önceki seçimlerde kazanan milletvekili ve belediye başkanlarının ismini vererek referans gösteriyorlar.

Editör: Haber Merkezi