Açıklanan kararın arından, ekonomistler ar arda uyarılar vermeye başladı. Uzman ekonomist Atilla Yeşilada, konu hakkında kritik uyarılarda bulundu. Uzman ekonomist tüm vatandaşları uyardı.  Yaşanan ekonomik kriz ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilada, “Kredi kartı borcu olanlar dikkat” dedi.
Atilla Yeşilada, Türkiye'nin enflasyon ile boğuştu bir ortamda işletmelerin iflas riskiyle boğuşacağını söyledi. Yeşilada, bu durumun temel sebeplerinden biri olarak, kredi faizlerindeki ciddi artışları gösterdi. Bir diğer yandan Yeşilada, bu durumun giderek daha da kötüleştiğini ve iflasların daha da artacağını açıkladı.

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat Büyük Çöküş Kapıda1
Türkiye’de Çok Var

Yeşilada'nın açıklamalarına göre, faizlerdeki artış böyle devam ederse kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizler iki katına çıkabilir. Bu durumda özellikle borçlu olan bireyler ve işletmeler için icra ve iflas riski arttırır. IMF'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye'de bu tür şirketlerin oranının oldukça yüksek olarak tespit edildi.

Sarayköy’de Günlerdir Süren Gaz Sızıntısı Kontrol Altına Alındı Sarayköy’de Günlerdir Süren Gaz Sızıntısı Kontrol Altına Alındı

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat Büyük Çöküş Kapıda2
Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat!

Kredi kartı borcu olanlara uyarılarda bulunan uzman ekonomist Atilla Yeşilada, “Kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizler artmaya devam ederse, gelecek yıl ödeyeceğiniz faiz iki katına çıkabilir. Hazırlıklı olun; aksi takdirde icra ve iflas riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Editör: Kardelen Başol