Haber: Durmuş Özke

Denizli Pelitlibağ pazarında bu hafta sarımsağın kilosu 120 TL olurken, çilek 250 gramlık paketler halinde satılıyor. 250 gramlık paketleri 30 lira olan çileğin kilo fiyatı 120 TL oldu. Çilek ve sarımsağı, zeytin takip etti. Zeytinin kilo fiyatı ise 90 TL olarak satışa sunuldu.

"Vatandaş Sarımsaktan Vaz Geçmez"

Kilo fiyatı 120 TL olan sarımsak, pazarın kralı oldu. Pazardaki sarımsak satıcısı, "Her şeye zam geldi. Sarımsağa zam gelmesi de doğaldır. Kaç para olduğunun önemi yok. Sarımsak her zaman satar. Sarımsak bizim kültürümüzün temel öğelerindendir. Kaç para olursa olsun satışlarımız hiçbir zaman etkilenmez. Vatandaş sarımsaktan vaz geçmez." dedi.

Pazarın Kralı Sarımsak! Çekilin!

"Artık Çok Çilek Satamıyoruz"

250 gramlık paketleri 30 TL'ye satılan çileğin kilosu 120 TL oldu. Pazarda çilek satışları düştü. Pazardaki çilek satıcısı, "Artık çok çilek satamıyoruz. Biz de çeşitlilik olsun diye çilek getiriyoruz. Vatandaş fiyatından dolayı uzak duruyor. Eskiden kilo ile çilek satardık. Şimdi ise 250 gramlık paketleri zor satıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Denizli’nin 105 Yıllık Direniş Destanı Bu Yıl da Yaşayacak! Denizli’nin 105 Yıllık Direniş Destanı Bu Yıl da Yaşayacak!
Pazarın Kralı Sarımsak! Çekilin!

"Zeytin Satışları İyi"

Kilo fiyatı 80 TL ile 90 TL arasında olan zeytin, vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Pazardaki zeytin satıcısı, "Tabi ki fiyatlar önceki yıllara göre yüksek durumda. Her gün tüm ürünlerde fiyatlar artıyor. Bu artışlar zeytin fiyatını da etkiledi. Eskiden insanlar kasa ile zeytin alırken, şimdi ise kilo ile alıyor. Ama asla vaz geçmiyor. Zeytin satışları diğer bir çok ürüne göre iyi durumda." dedi.

Pazarın Kralı Sarımsak! Çekilin!
Editör: Haber Merkezi