Denizli İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) çatısı altında kadınlar, ‘Filistin için ilmek ilmek işliyoruz” atölyesinde her perşembe günü bir araya geliyor. Bilinçlenmek ve Filistin'e destek olmak amaçlı birçok etkinlikle de bir araya geldiklerini söyleyen Denizli İHH Kadın Başkanı Goncagül Yıldız, “Bugün vicdan sahibi hiç kimsenin yerinde oturup hiçbir şey yapmadan günlerini geçirebileceği gün değildir” dedi.

Muhtardan Denizlililere Davet Var Muhtardan Denizlililere Davet Var
Denizli'de Kadınlar Filistin İçin Örüyor

STK’lar olarak sosyal farkındalık oluşturmak adına çeşitli eylemler, basın açıklamaları, yürüyüşler, kermesler ve konferanslar düzenlediklerini belirten Goncagül Yıldız, “Bugün tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bir soykırım var. Bebekler, çocuklar, gençler, anneler, babalar, hayvanlar bombardıman altındalar. Bugün vicdan sahibi hiç kimsenin yerinde oturup hiçbir şey yapmadan günlerini geçirebileceği gün değildir. Herkes elinden geleni yapmakla yükümlüdür. Hiç kimse benim yardımımdan ne olacak ki diye düşünmemelidir, ateşe su taşıyan karınca misali harıl harıl çalışmamız lazım. STK’lar olarak sosyal farkındalık oluşturmak adına çeşitli eylemler, basın açıklamaları, yürüyüşler, kermesler, konferanslar düzenliyoruz. Çalışmalarımızın sürekliliği büyük bir önem arz ediyor. Gazze’de yaşanan soykırım devam ettiği müddetçe gündemin değişmesine fırsat vermememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Denizli'de Kadınlar Filistin İçin Örüyor

“Emeklerimiz Filistin İçin”

Ortaya çıkan ürünleri de İHH yardımıyla Filistin’e ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Goncagül Yıldız, “Bu şiarla yola çıktığımız gönüllülerimizle birlikte tüm çalışmalarımızın yanısıra “Filistin için ilmek ilmek İşliyoruz” atölyemizde her perşembe günü bir araya geliyoruz. Denizli İHH Kadın Kolları ve Genç İHH Hanımlar birimlerimizin ve de Genç İHH kadın Başkanı Hatem Demirbaş'ın da katkılarıyla atölyemizde eğitimcilerimiz eşliğinde; anahtarlık, kolye, küpe, bileklik gibi tasarımlar yapılıyor.  Büyük bir emek ve özveri ile ortaya çıkan gönüllülerimizin el emekleri Filistin adına düzenlediğimiz kermeslerimizde bağışçılarımız ile buluşuyor. Derneğimizi ziyaret etmeye gelen, atölyemizden haberi olan kardeşlerimiz tarafından satın alınan ürünlerimizin geliri vakfımız aracılığıyla Filistin için bağışlanıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi