Denizli’nin Acıpayam ilçesi Alaattin mahallesinde bazı vatandaşlar Çarşı Camii etrafından toplanan sokak köpeklerden ‘vatandaşa saldırıyor, korkuyoruz’ diyerek durumdan şikayetçi oldu. 

Denizli’de Vatandaş Yetkililere Seslendi “ Acil Çözüm Lütfen!”

“Buna Acil Çözüm Lütfen” 

Konuyla ilgili bir vatandaşın tepkisi ise şu şekilde, “Alaattin mahallemizde, Çarşı camii etrafında ekmek fırını yanındaki alan da gelen geçenin ekmek, simit, poğaça atması ile onlarca başıboş köpek oluştu, bunlar gündüz yoldan geçenlere, gece işten gelen misafirlikten gelen çoluk çocuğa saldırıyor ve sabahlara kadar bağırıp çağırıp cami caddesinde herkesi rahatsız ediyor, tehlikeler. 

Sokaklara ekmek atmak hayvanseverlik değil. Hayvan sevenler ve besleyenler evlerinde beslesin. Caddelerde sevip, ekmek atarak değil. Gece 22'den sonra camii caddesi her yer köpek doluyor, dışarı çıkmıyor. Buna acil çözüm lütfen. Sağlık müdürlüğüne ve belediyeye bilgi verdik defalarca ama gündüz gelip fırının yanında iki yavru köpek görüp, aman bunu biz bakarız dedikleri için, onlar kalıyor. Bu çalışanlar gidince etrafına onlarca büyük hasta köpek toplanıyor” şeklinde.  

Denizli’de Vatandaş Yetkililere Seslendi “ Acil Çözüm Lütfen1”

Hierapolis Antik Kenti Müthiş Konsere Ev Sahipliği Yapacak Hierapolis Antik Kenti Müthiş Konsere Ev Sahipliği Yapacak

Uzak ve Farklı Bir Alan Bulunmalı 

Sorunun çözümü için ise hayvan dostlarından edinilen bilgilere göre, mahallede farklı bir besleme noktası oluşturulması ve kısırlaştırılması gibi önlemlerin alınarak sokak hayvanlarının farklı, uzak bir alanda beslenmesinin sağlanması. Yetkililer ya da mahallelilerin bu konuda çalışmalar yapması büyük bir önem arz ederken hayvanların barınağa alınması sağlıklı bir çözüm yolu oluşturmuyor.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli