Çivril Belediyesi'nin 2021 yılında başladığı projede 60 kadın iş sahibi oldu. Belediye imkânları ile yapılan 250 metrekare kapalı alana sahip atölyede açılan tekstil işletmesinde çalışan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Tesiste incelemelerde bulunan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural atölyede çalışan kadınlarla bir süre sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi alarak istek ve taleplerini dinledi.

Panik Atak Nedir? Nasıl Geçer? Panik Atak Nedir? Nasıl Geçer?
Belediyenin Yaptığı Tesis Kadınlara İş kapısı Oldu

Başkan Niyazi Vural’dan iş ve istihdam alanlarının çoğaltılmasını isteyen kadınlar atölyede çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kadınlar Belediye tarafından yapılan bir binada açılan firmada çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “Çivril’de ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. Evinde oturan ve bugüne kadar ne maaşı ne de sigorta primi olmayan kadınlar genç kızlar evinden uzaklara gitmeden çalışma imkânı buldu. Bu tür işletmelerin artmasını ve arttırılmasını istiyoruz. Başkanımız böyle bir tesis yaparak büyük bir tekstil atölyesi olarak hizmete açtı bizlere iş kapısı oluşturdu” diyerek teşekkür etti.

Belediyenin Yaptığı Tesis Kadınlara İş kapısı Oldu

Tesiste yaptığı inceleme sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Vural, kadınlara iş ve sosyal hayatta pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek “Çivril Belediyesi olarak kadınlarımız her zaman bizim için öncelikli. Bu kapsamda yukarı sanayi sitesinde belediyemize ait arsa üzerine yaptığımız binada açılan tekstil atölyesinde bugün 60 kadın çalışıyor. Kadınlarımız evinden sokağından çok uzaklara gitmeden huzur içinde çalışabiliyor. Çivril’de 60 kadımıza sosyal güvencesi olan düzenli geliri olan bir iş kolu oluşturmak en büyük gururumuz” dedi.

Çivril Belediyesi tarafından yapılan binanın 250 metrekaresi tekstil atölyesi olarak çalıştırılırken kalan kısmı Çivril Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik meslek kurs merkezi olarak kullanılıyor.

Editör: Haber Merkezi