Denizli’nin 82 yıllık pidecisi Gazezoğlu Pide, dünden bugüne kadar korumayı başardığı lezzetini müşterilerine sunmaya devam ediyor. Süleyman Gazezoğlu’nun 1942’de kurduğu günden bu yana adresi değişmeyen ve işletimi babadan oğula geçerek bugüne kadar gelen pideci, Kaleiçi esnafının ve müşterisinin yıllardır uğrak noktası olmayı sürdürüyor. Peki, nedir Gazezoğlu’nu yıllardır ayakta tutan bu sırrı?

Denizli 82 Yildir Bu Lezzeti Terk Edemiyor Nedir Bunun Sirri

40 Masayla Faaliyet Gösteriyor

İşletmenin pide ustalığını yapan ve Süleyman Gazezoğlu’nun yeğeni olan İlhan Usta, işletme kapasitesinin dünden bugüne arttığını belirterek, “1942’den beri aynı yerde, aynı mekanda duruyoruz. O yıldan bu yana değişen pek bir şey yok. 40 yıl önce 5-6 masa varmış. Şimdi aşağı yukarı 40 tane masamızla faaliyet gösteriyoruz.” diyor.

Denizli 82 Yildir Bu Lezzeti Terk Edemiyor Nedir Bunun Sirri9

Denizli’de Engellilerin Göz Alıcı Ürünleri Sergide Yerini Aldı Denizli’de Engellilerin Göz Alıcı Ürünleri Sergide Yerini Aldı

Sırrı Ekşi Mayalı Hamurunda

Hamurunun 70 yıllık hamur ustaları tarafından hazırlandığı Gazezoğlu pidesinin sırrının hamurunda olduğunu dile getiren İlhan Usta, “Biz hamurumuzu ekşi mayayla yapıyoruz sürekli. Bunu çoğu yerde sadece mayayla yaparlar. Ekşi mayayla yapılan daha lezzetli olur, daha geç bayatlar, kaliteli olur yani.” ifadelerinde bulunuyor.

Denizli 82 Yildir Bu Lezzeti Terk Edemiyor Nedir Bunun Sirri5

"Ayakta Yeme Devri Kalmadı"

Özellikle uzun yıllardır Kaleiçi Çarşısı’nda esnaflık yapanların ve Denizli’de yaşayanların yakından bildiği, Gazezoğlu Pide önünde ayakta pide yeme kültürünün artık kalmadığını söyleyen usta, “Eskiden gazete kağıdının üstünde veriyorlarmış. Ama tabii şimdi zaman geçtikçe, karşıdaki binalar da Gazezoğlu’na geçince, ayakta yeme devri kalmadı artık.” yorumunda bulunuyor.

Denizli 82 Yildir Bu Lezzetten Vazgecemiyor Nedir Bunun Sirri

Denizli’de Kebapçılara En Çok Pide Veren Yer

Kıymalı pideden, tahinli şekerli pideye kadar çeşitleri olan pidelerin yanında sade pide de üreten Gazezoğlu’nun, Denizli’de kebapçılara en çok pide veren işletme olduğunu belirten İlhan Usta, “Kebapçıların çoğuna pideyi biz veriyoruz. Birkaç kişi daha istiyor ama yetiştiremediğimiz için onlara veremiyoruz. 50 yıllık kebapçılar var, onlara veriyoruz. 5-10 yıl önce açılanlara yetişmediği için onlara veremiyoruz.” diyor.

Denizli 82 Yildir Bu Lezzeti Terk Edemiyor Nedir Bunun Sirri1

Maliyet Artışı Müşteriye Yansıtılmıyor!

Enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarını müşteriye yansıtmadıklarını söyleyen usta, “Enflasyondan tabii ki etkilenme var ama müşteriye yansıyan bir şey yok. Biz etkileniyoruz yani öyle söyleyeyim. Mesela biz 1.5 kıymalıyı 130 liraya veriyoruz ama normalde şu an 170 - 180 olması lazım. Yıllardır burası böyle bir gelenek gördüğü için biz de bunu devam ettiriyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.   

Editör: Ali İhsan Sivrikaya