Yaz ayının habercisi ve bahar meyvelerinin gözdesi çağla tezgahlarda boy gösterdi. Bahar aylarının vazgeçilmezi çağla, Çivril’de tezgahlarda yerini aldı. Çağla’nın kilogram fiyatı dudak uçuklattı. Birçok kişi tarafından çok sevilen ve sık sık tüketilen çağla, kilosu 1000 liradan satılmaya başlandı.
Bahar mevsiminin erken gelmesiyle tezgahlarda yerini alan çağla, fiyatıyla dudak uçuklattı. Çok sevilen ve baharın müjdecisi olarak adlandırılan çağlanın müşteriler tarafından talep gördüğünü belirten pazarcı esnafı; “Fiyatı yüksek olmasına rağmen çağla satışlarımız güzel. Çağla yazın habercisi, müşteriler tezgahta görünce pozitif oluyorlar. Kilo olarak alan az olsa da satışlarımız güzel.” dediler.
Tezgaha ilk geldiğinde her zaman yüksek fiyattan satılan çağlanın 100 liradan başlayan kilo fiyatı her geçen gün düşerken önümüzdeki günlerde fiyatının normal seviyelere geleceğini belirten pazarcı esnafı “Çağla bu yıl kilosu 1000 liradan satışa çıktı. Yaz meyvelerinin ilki olduğu için çağla her zaman yüksekten başlar sonra fiyatı yerine gelir. Çağla şimdi mersin ve Antalya’dan geliyor. Muğla ve Aydın yöresinde çıkan çağlalarla birlikte hem çeşit artar hem de fiyat düşer. Bu hafta 200 lira olan çağlanın fiyatı önümüzdeki günlerde daha da düşecektir.” dediler.

Denizli'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs) Denizli'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs)

Whatsapp Image 2024 03 20 At 12.24.44 (2)
Çağla ağızları sulandıran bir meyve olduğu kadar, tam bir vitamin deposudur. İçerisinde B, C, E vitaminleri bulunmaktadır. İçerdiği E vitamini sayesinde ergenlik çağında sivilce problemi olan gençlerin imdadına yetişen bir meyvedir. Aynı şekilde, adet döneminde sivilce problemi ile başa çıkmakta zorlanan kadınlar için de baş tacıdır. Yalnızca sivilce problemi için değil her türlü cilt sorununa karşı etkilidir.
Çağla mineraller açısından oldukça zengin bir yiyecektir; kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve fosfor minerallerine olan ihtiyacımızı karşılar. Yüksek magnezyum oranı sayesinde kalp dostudur. Özellikle geçmişte kalp krizi geçirmiş olanların tüketmesi gereken bir meyvedir.
Yüksek lif oranına sahip bir besin olan çağla, sindirim sisteminin düzgün bir şekilde çalışabilmesine yardımcı olur.

Editör: Atakan Göker