Kahve tiryakileri sabah ilk kalktıklarında ilk önce filtre kahvelerini demleyip sonra elini yüzünü yıkamaya gider. Hal böyleyken Prof. Dr. Canan Karatay  filtre kahve hakkındaçarpıcı açıklamalarda bulundu. Filtre kahvenin demlenme sürecinde zararlı kimyasallar barındırdığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay kahve içilecekse bunun kesinlikle Türk kahvesi olması gerektiğini belirtti.

FİLTRE KAHVE UYKU PREOBLEMİ YAŞATABİLİR

Filtre kahve özelinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, “Filtre kahve yüksek miktarda kafein maddesi içerir. Kafein sinir sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir. Ancak fazla tüketirseniz kafein bu sefer sinir hücrelerinin yenilenme hızını artıracağı için uyku problemleri yaşamaya başlarsınız. Filtre kahve akşam saatlerinde vücutta etki yapmaya başlar. Bundan dolayı filtre kahve içenlerin yüzde 80’i uykusuzluk sorunu yaşarlar.” dedi.

Denizli’ de Binlerce Kişi Yalnız Yaşıyor! Denizli’ de Binlerce Kişi Yalnız Yaşıyor!

Canan Karatay Sakin Icmeyin Vucudunuz Kimyasallarla Dolar.jpg2

FİLTRE KAVHEYİ DEMLERKEN KULLANILAN KAĞITLAR KAHVEYE KİMYASAL BULAŞTIRIYOR

Filtre kahvenin asıl zararını açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Filtre kahve yapılırken kağıt filtreler kullanılmaktadır. Sıcak su o kağıt filtreye değdiğinde onlarda bulunan bromür ve diğer kimyasallar filtre kahveye nüfuz eder. Bu kahveyi içtiğinizde o zararlı içerikleri de vücudunuza sokmuş olursunuz. Bromür çok tehlikelidir. Bromat ise ondan daha da fazla tehlikelidir. İlla filtre kahve içmek istiyorum diyorsanız o zaman da kağıt filtre kullanmayacaksınız. French press ile filtre kahve yaparak içenler en azından bu kimyasallardan kurtulmuş oluyorlar.” ifadelerini kullandı.
TÜRK KAHVESİ İÇİN ÖNERİSİ
Kahve severlere Türk kahvesini tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Filtre kahve dediğiniz şey kahve tohumunun granürüdür. Türk kahvesi ise saf tohumlardan yapılmaktadır. Bundan dolayı Türk kahvesi daha sağlıklıdır. Günde 1 fincan Türk kahvesi zararlı değil sağlığa faydalıdır. Uykunuzu dengelersiniz, metabolizmanızı hızlandırırsınız. Fazla kilonuz varsa kilo vermenize de yardımcı olur.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ