Çivril Belediyesi Işıklı Gölü’nü turizm merkezi yapmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük Nilüfer Çiçeği bahçesine sahip olan Işıklı Gölüne, DSİ ve Çivril Belediyesi iş birliğince yeni bir tesis kazandırılıyor. Sundurlu Mahallesinde başlayan çalışmaların gelecek Nilüfer sezonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar! Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar!

Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği Çivril Işıklı Gölü, yeni bir tesise kavuşuyor. Nilüfer çiçeklerini görmek için yapılan tekne turları için yapılan iskele ve kayık bekleme alanı için DSİ tarafından Sundurlu mahallesinde çalışma başlatıldı. Teknelerin göle daha güvenli bir şekilde girmesi ve misafirlerin teknelere daha rahat binebilmesi amacıyla yapılacak olan kanal ve iskelede bekleme alanları ile sosyal tesisler de olacak.

Kazılan 150 metre uzunluk ve 16 metre enindeki kanal ile Nilüfer çiçeklerini daha çok ziyaretçinin görmesine olanak sağlayacağını ifade eden Sundurlu mahalle muhtarı Fevzi Şahan, “tüm Türkiye’den misafirlerin görmek için Çivril’e akın ettiği Işıklı gölü, yapılan iskele ile turizminin yeni merkezi olacak. Çivril Işıklı gölü hem daha çok turist ağırlayacak hem de turlar daha güvenli ve derli toplu olacak” dedi. 

Kazı ve kanal açma çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten muhtar Şahan “açılan kanal ve duraklama alanı kazısı Aralık ayında bitmiş olur, odan sonra bölgede düzenleme yaparak ağaç dikeceğiz. Nilüfer sezonu başlayana kadar tekne iskelesi ve sosyal tesisler hazır hale gelmiş olacak. Dikilen ağaçların gelişmesi ve büyümesi ile Sundurlu tesisleri eşsiz güzellikte ve Çivril turizmine büyük katkı sağlayan bir bölge olacak” dedi.

Sundurlu ve Seraserli mahallelerinde tekne turu yapan 40’tan fazla kayıkçı olduğuna dikkat çeken Muhtar Fevzi Şahan “Sundurlu ve Seraserli mahallemizde balıkçılık ve teknecilik yapan 40’tan fazla kayıkçı var. Bu arkadaşlar kooperatifimiz bünyesinde yıllardır bu işi yapıyorlar. Şimdi Nilüfer turizmi ile teknelerini yenileyerek kaptanlık belgelerini alıyorlar. Bu arkadaşlarımız yeni sezonda belgelerini tamamlamış, tekneleri turizm şartlarına uygun olarak görev yapacak, Çivril’e gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayacak” dedi. 

Emeği geçenlere teşekkür ederim

Çalışmaların bölgede büyük heyecan ve sevinç yarattığına dikkat çeken muhtar Fevzi Şahan “bu bölge balıkçılık ve avcılık açısından gölün en hareketli bölgesi. Balıkçı ve avcılar Sundurlu ve Seraserli bölgelerinden göle açılıyordu. Buraya yapılan iskele, hem avcı ve balıkçılar hem de gezi teknecileri için büyük bir hizmet. Gölün bu tarafından her gün yüzlerce kişi rızkı için çalışıyor göle açılıyor yapılan kanal ve iskele büyük kolaylık sağlayacak, bu tesis ve hizmetin yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Yeni Bir Turizm Merkezi İçin Kazma Vuruldu
Editör: Haber Merkezi