MUHALEFET “HATALI RAPORU OYLATAMAZSINIZ” DEDİ

BAŞKAN “SİZE EN GÜZEL CEVABI HALK VERECEK” DEDİ

Denizli Milletvekili TBMM’de Zamları Anlatarak Çitçiler Gününü Kutladı Denizli Milletvekili TBMM’de Zamları Anlatarak Çitçiler Gününü Kutladı

Gelir-gider bütçesine itiraz eden CHP’liler, bütçenin yeniden hazırlanmasını istedi.

İlk toplantıda başlayan hararet Cuma günü yapılan ikinci toplantıda zirve yaptı. CHP’li meclis üyeleri 2024 yılı gelir-gider bütçesinin hatalı olduğunu belirterek yeniden hazırlanmasını istedi.

Çivril Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 6 Ekim Cuma günü yapılan İkinci birleşim birinci oturum ile sona erdi. 2 Ekim Pazartesi günü yapılan ilk toplantıda başlayan tartışmalar ikinci toplantı da devam ederken Başkan Vural muhalefet meclis üyelerini sık sık sözünü kesmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

İlk toplantıda komisyonlara gönderilen 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, Belediye meclis toplantı salonunda Başkan Niyazi Vural başkanlığında toplandı. Komisyon raporlarının okunmasına geçilmeden önce CHP grup başkan vekili Semih Dere söz alarak maddeler ve komisyon raporları hakkında konuşma yaptı. Performans Raporu ve 2024 Mali yılı Gelir Gider bütçesinin hatalı hazırlandığını belirten Dere rapor ve bütçenin yeniden hazırlanması gerektiğini belirterek rapor ve bütçenin ilgili birimlere geri gönderilmesini istedi.

Mecliste tartışmalar bitmiyor

Siz bizim yaptığımız hizmetleri bilmezsiniz

Semih Dere’nin konuşmasının ardından Başkan Niyazi Vural oylamaya geçerek “komisyon raporlarından muhalefet şerhini dinlediniz ve sizlerde performans raporunu okuyarak değerlendirdiniz. Bütçemiz el verdiği ölçüde hizmet etmeye çalışıyoruz bunu siz bilmezsiniz. Onun için bizim burada sizden bir onay ya da takdir beklentimiz yok, bunun cevabını önümüzdeki seçimlerde halkımız en güzel şekilde verecektir. Bizim vicdanımız rahat.” dedi.

Başkan Niyazi Vural tarafından oylamaya sunulan gündem maddesi Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilirken hatalı şekilde hazırlanan bir raporun oylanamayacağı belirten Semih Dere, “Performans raporunun hatalı bir şekilde meclise geldiği, hatanın gösterildiği ve hatalı bir şekilde oylamaya sunulduğunun kayıtlara geçmesini istiyoruz” dedi.

Bütçe Borçlanmadan Denkleştirilmeli

Çivril Belediyesinin 2024 yılı performans programı ve 2024 yılı Mali yılı Bütçe Kararnamesi ile 2024 mali yılı Gelir ve Gider Bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda komisyon raporlarına karşı söz alan CHP grup Başkanvekili Semih Dere, 2024 Mali yılı Bütçe Kararnamesi maddesine borçlanma yapılmaması gerektiğini belirterek itiraz etti. Komisyon raporunun okunmasının ardından söz alan grup başkanvekili Dere “407 MİLYON 700 BİN liralık bir bütçeden bahsediyoruz. Yaklaşık olarak 2 Milyon 900 Bin lirası borçlanma ile denkleştirilmiş bir bütçeden bahsediyoruz. Belediyemizin gelirleri 2022 yılında eksi 700 Bin lira civarında kapattık. Dolayısıyla bu gelirlerin de mevcut ekonomik şartları göz önünde bulundurduğumuzda bu gelirlerin de toplanmasının sıkıntılı olabileceği kanaatindeyim. Dolayısıyla giderlerimizden fedakarlık yapıp borçlanma yapmadan bütçeyi denkleştirmenin daha doğru olacağı kanaatindeyiz” dedi.

CHP grup Başkanvekili Semih Dere’nin konuşmasının ardından yapılan oylama ile 2024 mali yılı Bütçe kararnamesi maddeler halinde okunarak oylandı.

Editör: Haber Merkezi