Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve 11 ilde ağır hasarlara yol açan, Dünya’nın gördüğü en büyük felaketler arasında yer alan Kahramanmaraş depremi tam 1 yıl önce bugün yürekleri yaktı.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar? Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar?

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan’da 2 büyük depremin gerçekleşmesi ile tüm Türkiye yıkıldı. Tüm Dünya burada olan vatandaşlara yardım eli uzatırken, Türkiye’de depremi yaşamayan şehirlerdeki insanlar uyumaya, gülmeye, yemek yemeye utanır haldeydi. Yardımlar, seferberlikler, işini gücünü bırakıp soğuk kış gününde bir canın nefesine umut olmak için yollara düşenler oldu. 

Meydana gelen ilk deprem pazarı pazartesiye bağlayan gece 04.17 sularında 7.8 büyüklüğünde meydana gelirken, 7.5 şiddetindeki ikinci deprem 13.24 sıralarında vurdu. Saniyeler süren bir depremin yıkıntıları, bir yıl sonra bugün hala toparlanamadı.

Yutkunulsa da Geçmeyecek Bir Boğum Var Boğazımızda

53 bin 537 kişi depremde hayatını kaybetti. Bir umuttur diye tozu toprağa karışmış binaların arasında hala bekleyenler var.

12 ilin etkilendiği, 81 ilin boğazında hıçkırıklarının takılı kaldığı depremde, 107 bin 213 kişi yaralanırken yıkılan 38 bin 901 binada arama, yaşam olduğu belirlenen 26 bin binada arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi. Bölgede müdahale çalışmaları kapsamında 11 bin 488'i uluslararası, 35 bin 250'si arama kurtarma, 142 bini güvenlik personeli olmak üzere toplam 650 bin personel görev yaptı. Bölgede 350 çadır kent alanında 645 bin çadır, 414 konteyner kentte ise 215 bin 224 konteyner kuruldu. İnsanlarımız bir şekilde yaşama tutunmaya devam ediyor. Kolay değil bizim gibiler için çünkü vazgeçmek. Yıkılan binaların arasında cesedi bulunamayan, canlı olarak bedenine ulaşılıp, kayıplara karışan tüm sevdiklerimiz bugün itibari ile artık öldü kabul edilecek. 2 depremde tüm Türkiye, açıklanan her bir kişi ile bir kez daha ölmemiş gibi, bugün bir kez de haber alınamayanlar adına ölecek.

Editör: Haber Merkezi