Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Denizli Sanayi Odası öncülüğünde Depreme Dirençli Denizli semineri gerçekleştirdi. Program, Merkezefendi Kültür Merkezi Servergazi Salonunda gerçekleşti. Programa Denizli Belediye Başkan Adayları, siyasi partiler, sendikalar, odalar ve vatandaşlar katılım gösterdi.  

Bir Algı Mı Var? Denizli’nin Millî Mücadele Günü Gerçekte Ne Zaman? Bir Algı Mı Var? Denizli’nin Millî Mücadele Günü Gerçekte Ne Zaman?

I M G 3503

Depreme Dirençli Denizli seminerinde Prof. Dr. Naci Görür, Denizli’nin depremselliği ile ilgili çok önemli bilgileri paylaştı. Olası bir depremin önüne geçilmesi için gereken adımların anlatıldığı programda yerel seçim sürecine de değinilerek vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu.  

“Planı Olmayanı Sandığa Gömmelisiniz” 

Prof. Dr. Naci Görür, “Bu ülkenin kendisine ait olduğunu, mülkün sahibinin kendisi olduğunu ancak kendisinin rızasıyla ve oylarıyla bu ülkede yönetimleri seçtiğimizi dolayısıyla kendisini yönetmeye talip olanlara söyle seslenmesini bekliyorum, ‘Eğer beni yönetmeye talipse kentin deprem dirençli olması için gerekli kararlılığın var mı, buna niyetin var mı, böyle bir hazırlığın var mı, ne yapacaksın bu konuda, dersini çalıştın mı? Eğer bu sorulara cevabın varsa rahatlıkla bana rahatlıkla gelebilirsin oyumu sana veririm’ diye bilirsin. Bakın hiç partiden söz etmiyorum. Hangi parti olursa olsun başımızın üzerinde yeri var. Söylediklerimde partizanlık yok. Ama bu konu da ciddiyetin hazırlığın, planın yoksa seni sandığa gömerim demesini bekliyorum. Ben kendi milletimin artık denetim ve gözetimi yapmasını bekliyorum. Unutmayalım ki biz mülkün, milletin sahibi olarak yaşadığımız yerleri deprem dirençli yapmaz isek daha çok insanımızı kaybedebiliriz. Olabilecek bir depremde binlerce insanımızı toprağa verebiliriz” şeklinde konuştu.  

Depreme Dayanıklı Bir Denizli Mümkün Ama.. 

Denizli’nin deprem konusunda çok riskli bir yer olduğunun altını çizen Görür, “Denizli deprem fayları üzerine oturan 24 ilden bir tanesidir. Aktif faylarla iç içedir. Bu fayların hangisinin ne zaman ne büyüklükte deprem üreteceği ancak çok ayrıntılı çalışmalarla belli olur. Mademki böyle bir gerçeklik var biz kentimizi nasıl deprem dirençli yapmalıyız size anlattım. Bunlar yapıldığı takdir bilimle yönetilen ülkelerdeki gibi deprem size gelir ama Denizli’yi fazla etkilemez Denizli depremi minimum hasarla atlatır. Her deprem belli oranda zarar verir ama bir gece de on binleri, elli binleri toprağa veriyorsak bizi suçlamayacak. Bakın yabancılar bir depremde bu kadar fazla can kaybı veren ülkelere kokuşmuş ülkeler olarak sınıflıyorlar. Bakın bu saydıklarım yapıldığı takdirde siz pırıl pırıl depreme dayanıklı bir Denizli’yi inşa etmiş olursunuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Denizlii

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli