Çivril Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminin tartışma konularından birisi de Çivril’de bulunan parklar oldu.

Karşılıklı konuşmalar halinde devam eden meclis toplantısında şunlar kaydedildi;

Başkan Niyazi Vural; “4. Maddesinde yer alan Gürpınar, Kıralan, Özdemircide yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Parkların bakımı, onarımı, işletimi bizlere aittir. İnşallah ilerde bazı parklarımız daha var. Onlarında bakımları bittikten sonra belediyemize devredilir.”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Nuran Şafak; Büyükşehir olduktan sonra büyük parklar 5 yıl önce büyükşehre devredildi. Tabi bu parklarda güzel çalışmalar olan yerler oldu. Ama uzakta yetişemeyen yerlerde bir sürü aksaklıklar meydana geldi. Bunlardan bir tanesi de Işıklı. Pazartesi günü arkadaşımız Işıklı da ki parkı gündeme getirdi. Ben tekrar getirmeyeceğim. Uzaktan buralarının bakımının zor olduğunu 5 yılda gördük. Ben de size diyorum ki gelin Işıklının devrini alalım hep birlikte güzelleştirelim. Işıklıya ne yapılacaksa Çivril Belediyesi olarak bizler yapalım. Yine aynı şekilde 23 Nisan Parkında 7’den 77’ye insanların gelip oturup dinlendikleri, sohbet ettikleri bir yerdi. Burası da Büyükşehire verildi, insanlar oturamaz oldu. Bu beş yıl Çivril için bir kayıp oldu. Buranın da alınıp insanların pahalı olmadan çay kahvesini içebileceği bir yer olmasını diliyoruz. Gümmüşsu en güzel yerlerimizden birisi büyükşehir orada evet çalışmaları başlattı. Burayı da alıp bizler devam ederse daha iyi olacağını düşünüyorum.

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Fatma Akkoyun; “23 Nisanın meydandaki parkta bankların olduğu yerlerde ağaçlar vardı. Orası kesildikten sonra insanlar güneşin altında kalıyorlar. Ağaçlar yetişinceye kadar belediye bir çözüm bulamaz mı?”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adem Güllü; “Benim gözlemim Büyükşehir olaya hangisi daha çok para getirir diye bakıyor ya şirketlerine yada farklı kişilere çalıştırıp oradan ne kadar gelir gelir diye düşünüyor olabilir. Ama bizim parkları devirden sonra gözlemlediğim şudur; gençler, çocuklar, emekliler eğlenip, dinleniyorduk. Ama süreç başladı. Yapım, yıkım çalışma süreçleri ve 4-5 yıllıdır neredeyse biz bu parkları kullanamadık. Ama şuan bir çoğunun tahsisinin sağlanıyor olması bizim için sevindirici bir gelişmedir..Tekrar gönlüm şunu ister oradaki daha önceden olduğu gibi geceleri gençler,çocuklar, emeklilerle dolu dolu olmasını isterim. Ayrıca tahsisinin durdurulmuş olan iki yerinde Çivril Belediyesine verilmesi konusunda çalışmalar yapmanızı beklerim. Çivril’in olan yer Çivril’in kalsın, biraz da Çivril yararlansın istiyorum.”

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akkoyun; “Işıklı’yı burada defalarca kez burada tartıştık. Işıklı’nın sit alanı olduğunu bütün meclis üyesi arkadaşlarım biliyor. Çivril Belediyesi olarak oraya çok güzel ahşaptan bir çay bahçesi, kafeterya yapabiliriz. Gücümüz de var buna. Ama maalesef bazı yerlerde gücümüz yetmiyor. Burada 23 Nisan parkı da konuşuldu. Büyükşehir Başkanımızdan Allah razı olsun. Huzurunuzda ona çok teşekkür ediyorum. Daha önceki konumu, durumu halkımız da biliyor, meclisimiz de biliyor. Banyo fayanslarıyla yapıldı. Çok değişikti yani şuan park konumuna geldi. Başkanımız çok hevesli değil Işıklı İçin. Bugün verecek Işıklı‘yı çay bahçesi, kafeteryayı yapmak istiyor. Bunu burada belirtmek istiyorum. Burada bir kopukluk oldu. İnşaat süresince halkımız gidip oturamadı, kabul ediyorum. Bazı orada kuruyan ağaçlar vardı. Benim lise yıllarımda orası orman gibiydi. Burası ağaçlandırılabilir, gölgelendirilebilir. Şuan ki konumuyla bir park havasına girdi. Ben buradan grubum adına çalışanlara da çok teşekkür ediyorum.”

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren; “Ahmet bey çok güzel konuşuyor ahşaptan yapabiliriz, gölgelik yapılabilir deyip daha sonra imkânsızlıktan bahsediyoruz. Varsa bizim imkânımız önce Bayraktepe deki çatıyı değiştirelim de ondan sonra bungalovlara geçelim orada da birçok işimiz var. Artı kuruyan ağaçlar. O kesilen ağaçların hepsi kuruyan ağaçlar değildi. Ağaçların çoğu yeşil bunların fotoğraf ve videoları da taze ağaçlarda var.”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı; “Ahmet beyin söylediği gibi evet Büyükşehrin yapacağı güzel şeyler varda ne zaman yapacağı belli mi? Biz o zamana kadar bekleyecek miyiz? Büyük projelere gerek yok, küçük şeylerle de halledebilir diye düşünüyorum ve bunun için sizden adım bekliyoruz.”

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akkoyun; “Sizin dediğiniz küçük şeyler projeler yapılıyor zaten. Temizlik yapılıyor.”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Semih Dere; “Çivril belediyesince yapılıyorsa temizlik yine Çivril Belediyesi sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilecek bir kapasitededir. Denizli Büyükşehir Belediyesine hiçbir şekilde ihtiyacımız yoktur. O zaman alalım biz temizliğini de yapalım, bakımını da yapalım. Yolunu da yapalım, ağacını da yapalım.”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; “Ahmet bey dedi ki; burayı fayanslarla teslim aldık dedi. O gün ki şartlar onu gerektirmiştir. Çünkü o zaman Büyükşehir yoktu. Arkadaşlarımızın birçoğu bilmiyor galiba. Denizli Büyükşehir ilçemizin %30 Büyükşehir DESKİ%10 almak üzere bütçemizden %40 Büyükşehir tahsis ediyor. İkincisi devasal rakamlarda su parası tahsis ediyor. Ben bunu daha önce öğrenmek istedim ama geçen dönemlerde öğrenemedim. Yani Büyükşehir buraya bir şeyler yapıyorsa bedavadan yapmıyor. Altmış bin nüfuslu bir yerde bunu da zaten yapmak zorunda. Hatırlatmak istedim.”

Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Latif Selçuk; “Arkadaşlarımızın bazı konularda haklı olduğu taraflar var ama temizlik konusunda sorun yaşıyoruz. Işıklı sit alanı olduğu için temizlikte bazı alanlarda sıkıntı yaşanıyor. Kurum müdürüyle telefonda görüşerek; Tarihi bir yere zara vermeden ben kendi traktörümü kullanacağım temizlik için. Sit alanı olduğu için kepçe çalışması yasak o alanlarda. Oraya gelen bir kısım vatandaşlar da duyarsız. Dün biz temizlik yapıyoruz bir taraftan çay bahçesinde vatandaş oturdukları yerde halen daha poşetleri atıyor. İki gün sonra bir ota takılıp o kötü görüntüyü alıyor.”

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Nuran Hanım: 23 Nisan parkında o binanın çok kötü olduğunu söyledi Ahmet Bey. O binanın üst katı yenilenmişti. Pimapenleri değişmiş yenilenmişti, hatta orayı Kent Konseyi olarak kullanılıyordu. Yani orası berbat bir durumda değildi. Onu hatırlamak istedim.

Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Şemsettin Kıvrak: Madem bu kadar çevreyi konuştuk. O kadar çevreciysek o zaman gelin meclis olarak biz başlatalım. Sokağa izmariti atmayalım. Önce kendimiz. Kaldırımlara araç park etmeyelim. Önce biz kendimiz evimizin önünden başlayalım Işıklı, Gürpınarı, Gümüsşu, Akdağı da temizleyelim. Gelin bir kampanya yapalım Araçları ilk önce biz kaldırımlara koymayalım, koyanları da biz uyaralım. Geceleri korna basmayalım. Geceleri gürültü yapmayalım. Gelin bunu kampanya olarak yapalım.”

Başkan Vural; Evet kampanyayı başlatmış bulunuyorsun. Hayırlı uğurlu olsun.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren; Başkanım bu kampanyayı Elvan hanım geçen toplantıda başlatmıştı. Tüm meclis üyeleri ile beraber Işıklı ya gidip temizlik yapalım demişti.

Başkan Vural; Bu kampanya herkes evinin önünde başlasın kampanyası.

Editör: Haber Merkezi