Ünlenmeden önce maddi imkansızlıklardan dolayı okulunu bırakan Gündeş, konfeksyon işçisi olarak çalıştığı için “overlokçu güzeli” lakabı ile de tanınıyor.

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir8Ebru Gündeş Nereli?

12 Ekim 1974 yılında doğan ve aslen Gaziantepli olan Ebru Gündeş, İstanbul doğumludur. Okul yıllarını Ankara’da geçiren minik Ebru, 5 yaşında ailesini terk eden babasını hiç görmedi. Maddi imkansızlıklardan dolayı okulu bırakan ve İstanbul’a taşınan Gündeş, tanıdığı vasıtası ile ilk albümü için harekete geçti.

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir

Ebru Gündeş Nasıl Ünlü Oldu?

Bir süre Emel Sayın’ın vokalistliğini yapan overlokçu güzeli, bir süre sonra 1993 yılında ilk albümü "Tanrı Misafiri"ni piyasaya çıkardı. Büyük başarı yakalayan genç şarkıcı, ara vermeden diğer albümlerini de dinleyenleri ile paylaştı.

Terazi burcu olan Ebru Gündeş, güçlü sesinin yanı sıra birçok hareketi ile dikkat çekiyor. Örneğin, Dünya tıp literatürüne giren ilk görüntüsü bulunan beyin kanaması vakasının Ebru Gündeş olduğunu biliyor muydunuz? Bunun dışında tabi ki sahne kıyafetleri, hareketli aşk hayatı ile de yıllardır magazinin göz bebeği.

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir6

Ebru Gündeş Kaç Yaşında

Ebru Gündeş, 2024 itibari ile 50 yaşına girecek.

DÜNYA DEĞİŞİM GÜNÜ 7 TEMMUZ’DA KUTLANACAK! DÜNYA DEĞİŞİM GÜNÜ 7 TEMMUZ’DA KUTLANACAK!

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir3

Ebru Gündeş Kaç Kez Evlendi?

Ünlü sanatçı ilk evliliğini çok erken yaşta yapmış olması ile dikkat çekiyor. 1990 yılında henüz 16 yaşında iken Hamdi Var ile ilk evliliğini gerçekleştiren Gündeş, 1993 yılında boşandı.

İkinci evliliğini ise Avukat Ömer Durak ile 2002 yılında yapan ancak yine aradığı mutluluğu bulamayan güçlü ses, geçen bir yılın ardından yine boşandı.

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir4

En uzun evliliği ise İran asıllı iş adamı Rezza Zarrab ile oldu. 15 Ekim 2011 yılında evlenen çiftin bir de Alara isimli kızları var. 10 yıl süren mutlu aile tablosu Rezza Zarrab’ın bazı suçlamalar ile tutuklanması üzerine çift boşanma kararı aldı.

Overlokcu Guzeli Ebru Gundes Kimdir5

Çift 2021 yılında tek celsede anlaşmalı olarak boşandı.

Geçtiğimiz günlerde Dubai’de yeniden nikah masasına oturan Ebru Gündeş, iş insanı Murat Özdemir ile dünya evine yeniden girdi. Murat Özdemir’in 3 çocuğu var.  

Ebru Gundes Dorduncu Kez Evlendi Fotograflari Sizdi4

Ebru Gündeş'in Rol Aldığı Filmler 

  • 1993 - Tanrı Misafiri
  • 1995 - Fırtınalar
  • 1997 - Deli Divane
  • 1999 - Sen Allah'ın Bir Lütfusun
  • 1999 - Affet Beni
  • 2006 - İmkansız Aşk