Öncelikle Fatma Akkoyun Kimdir? Kendinizi bizlere kısaca tanıtır mısınız?

1965 yılında Çal Boğaziçi’nde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi babamın görevi nedeniyle değişik illerde sürdürdüm. Lise öğrenimimi Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladım. Maliye Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak Çivril vergi dairesinde 1986 yılında memur olarak göreve başladım. 1988 yılında eşimle evlenerek Çivrilli oldum. 1992 yılında Maliye-Sen kurucu üyesi olarak sendikalı oldum. Yaklaşık 10 yıl iş yeri temsilciliği, bir dönem Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptım. Vergi dairesindeki 30 yıllık çalışmam sonucunda emekli oldum. Hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi ailesi arasına katıldım. Kadın Kollarında görev aldım. Son seçimlerde ise meclis üyesi olarak seçildim.

“GÖRÜŞ VE TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR”

CHP’li bir Belediye Meclis Üyesi olarak mecliste yapılan çalışmalardan bahsedebilir misiniz?
Belediye meclisinde millet ittifakı olarak uyum içerisinde bir çalışma yürütüyoruz. Meclise gelen gündem maddelerini öncesinde birlikte değerlendirip görüşlerimizi dile getiriyoruz. Gündem dışı da bizlere iletilen ve bizlerin tespit ettiği sorunları dile getiriyor, halkın taleplerine köprü olmaya çalışıyoruz. Sayısal eksikliğimiz nedeniyle çoğunlukla görüş ve taleplerimiz dikkate alınmıyor. Bizlerde bir şey yapmamış gibi gözüküyoruz.

“BELEDİYENİN RUTİN GÖREVLERİ HİZMET SAYILIYOR”

Seçimlerden bu yana yaklaşık iki yıl geçti. Bu süreçte belediyenin yönetimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Seçimlerden bu yana yaklaşık iki yıl geçti. Belediye başkanı yaptıklarını zaman zaman basınla paylaşıyor. Belediyenin rutin görevleri(Nikah kıyma temizlik işleri,mezbahane kesimleri) hizmet sayılıyor. Çivril’in gelişmesi için üretime ve istihdama yönelik henüz sonuçlanmış bir çalışma göremedik. Başkan bugüne kadar personel eksikliği, borç gibi bahanelerle iki yılı geçirdi. Sanki bu borçları CHP’li bir belediyeden devralmış gibi sürekli önümüze getiriyor. Daha sonrada yapacağı projeler için bizlerden borçlanma yetkisi istiyor. 40 milyonu aşkın borcu olan belediyenin yeni yapmayı düşündüğü belediye binası için 20 milyon daha borçlanmak istiyor. Belediye binasına karşı değilim. Bencede Çivril’e çok amaçlı iyi hizmet sunabilecek yeni bir belediye binası yapılmalı. Ancak önceden planlama yapılmalı ve halkın görüşleri alınmalı. Ayrıca ödeme planı nasıl olacak? Uzun vadeli bir borçlanma mı olacak? Zaten yapılandırılmış olan düzenli ödenmesi gereken geçmiş dönem borçlarımız varken bu borç nasıl ödenecek? Şeffaf bir şekilde bizlere ve halka anlatılmalı diye düşünüyorum. Seçim öncesinde Büyükşehir Belediyesi ve hükümet desteğini arkasına alarak seçimleri kazandı. Ancak destek Çivril’e hizmet olarak yansımadı. Memur gibi başkan mesaisine devam etti. Temizlik ve bakım gibi rutin işleri bile tam olarak yerine getirmediler.

Belediye meclisi oturumlarında zaman zaman gerginlikler ve tartışmalar yaşıyorsunuz. Bu konudaki görüş ve düşünceleriniz nelerdir?

Evet, zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Gündeme gelen bazı maddeleri tartışabiliyoruz. Bu da doğal değil mi? Millet ittifakı olarak bizler Çivril’imizin yararına olduğunu düşündüğümüz hiçbir maddeye itiraz etmedik. Zaman zaman çekincelerimizin olduğu maddeleri eleştirdik, şerh koyduk. Zaten böyle olmalı. Hatta sadece muhalefet meclis üyeleri değil, AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri de rahatlıkla görüşlerini mecliste paylaşmalı, hep birlikte Çivril için en iyisi ne ise ortak noktada buluşabilmeli. Ancak başkanın eleştirilere pek tahammülü olmadığından zaman zaman yüksek sesler çıkabiliyor, kırıcı ve itici olabiliyor.

Meclise hiç önerge verdiniz mi? Verdiyseniz konu neydi ve istekleriniz belediye yönetimince yerine getirildi mi?

Önergelerimizi genellikle yazılı olarak CHP meclis grubu adına veriyoruz. Zaman zaman da halkımızın taleplerini, sorunlarını, kendi gözlemlerini, tespitlerini sözlü olarak mecliste dile getirdim. Bazılarını da ilgili birimlere ilettim. Bir kere çevre yolu döner kavşağından Yakacık, Somak sanayi bağlantılarına kum dökülerek yolun genişletilmesi sağlandı. Bunun dışında taleplerimize “tabi ki hemen” dendi, ‘cak’la, ‘cek’le geçiştirildi. Cumhuriyet caddesindeki çift sıralı park nedeniyle oluşan trafik karmaşası, demiryolunda yapılan düzensiz çalışma, boş arsalarda ve demiryolu boyunca oluşan kuru ot, cam kırıkları nedeni ile yangın tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini, Çevre yolundaki döner kavşak sorunu, kanal kenarları, çayır ve molozlara dökülen molozlar nedeni ile çevre kirliliği gibi sözlü önergeler verdim.

Son olarak halkımıza yönelik neler söylemek istersiniz?

Biz derman belediyecilik anlayışı ile yola çıktık. Çivril Belediye Başkanlığı’nı kazanmayınca projelerimizi hayata geçirme şansımız olmadı. Şimdiki Çivril Belediyesi içinde bulunduğumuz pandemi döneminde esnafa, çiftçiye, üreticiye bir yardımda bulunmadı. Bizim önermemize rağmen belediye mülklerindeki kiracılara indirim yapılmadı. Belediye benzinliğinin sözleşme gereği ulaşması gereken ciroyu yakalayabilmesi için çiftçiye ucuz mazot verilmesi talebimiz yerine getirilmedi. Ankara, İstanbul, İzmir, Merkezefendi gibi pek çok Cumhuriyet Halk Partili derman belediyecilik bu konuda çok güzel örnekler verdi. Halkımız bu hizmetleri görmeli, benzer hizmetleri almak için Cumhuriyet Halk Partisini ilk seçimlerde yerelde ve genelde iktidara getirmeli.

Editör: Haber Merkezi