Sınav dönemi yaklaştıkça, girecek oldukları sınavın tarihini merak eden öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ne zaman olacağını merak içerisinde araştırmaya koyuldu. Lise tercihlerini, girecek oldukları Liselere Geçiş Sistemi sınavından alacakları puana göre yapacak olan 8. Sınıf öğrencileri, LGS sonuçlarına göre anadolu lisesi, fen lisesi, meslek lisesi gibi liseler arasından seçimlerini yapacaklar. Peki, 2024 LGS ne zaman? LGS başvuru tarihi açıklandı mı? İşte LGS başvuru ve sınav süreciyle ilgili detaylar...

L G S B A Ş V U R U T A R İ H İ 2024 L G S Ne Zaman, Başvuru Nereden Yapılır, Tarih Belli Oldu Mu2

Sömestr tatilinin ardından LGS 2024 için sınav hazırlıklarını sürdüren ortaokul son sınıf öğrencileri, “LGS ne zaman?” sorusunun cevabını büyük bir merakla araştırıyor. Sınav ve başvuru tarihlerinin bilgisini zamanında öğrenmek isteyen öğrenciler, dört gözle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayı bekliyorlardı. Bakanlıktan, beklenen açıklama geldi.    

Kariyer Günlerinde Savcı Özbek’ten Öğrencilere Başarı Tavsiyesi Kariyer Günlerinde Savcı Özbek’ten Öğrencilere Başarı Tavsiyesi

LGS 2024 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uzun süredir beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı. Tarihin belirlenmesinde, öğrencilerin ve velilerin zihnen rahat olmalarını dikkate aldıklarını ifade eden Tekin, “Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini, daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır” ifadesinde bulundu.

L G S B A Ş V U R U T A R İ H İ 2024 L G S Ne Zaman, Başvuru Nereden Yapılır, Tarih Belli Oldu Mu1

2024 LGS BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2024 LGS sınav tarihinin belli olmasının ardından merak konusu olan 2024 LGS başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Genellikle okul müdürleri tarafından yürütülen sürecin, ilerleyen zamanda nihayete kavuşturulması bekleniyor.  

Editör: Ali İhsan Sivrikaya