Kızılcasöğüt Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği geleneksel aşure hayrında yüzlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Program dua ile sona erdi.

Çivril'e bağlı Kızılcasöğüt Mahallesi'nde, Muharrem ayı dolayısıyla Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından geleneksel aşure hayrı düzenlendi. Cuma namazı öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen programda, yaz Kur'an Kursu öğrencileri başta olmak üzere mahalle sakinlerine ve vatandaşlara aşure ikram edildi.

Cami avlusunda gerçekleştirilen etkinlik için mahalleli sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başladı. Aşurenin yapımında kullanılan malzemeler ise mahalle sakinleri ve hayırseverlerin katkılarıyla imece usulü temin edildi.

Aşuree

Hazırlıklar imece usulü yapıldı

Kızılcasöğüt Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Çürük, geleneksel hale gelen aşure hayrını bu yıl da mahalle halkının desteğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çürük, "Her yıl Muharrem ayında düzenlediğimiz aşure hayrımızı bu yıl da mahalle sakinlerimizin destekleri ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizin öncülüğünde gerçekleştirdik. Hayrımıza katkı sunan, katılan ve dua eden herkese teşekkür ediyorum. Allah hayrımızı ve dualarımızı kabul etsin." dedi.

Program dua ile tamamlandı

Çivril'de Kalkınma Hibeleri İçin Başvuru Süresi Uzatıldı
Çivril'de Kalkınma Hibeleri İçin Başvuru Süresi Uzatıldı
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakinleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı program, İlçe Müftüsü Erkan Önder'in yaptığı dua ile sona erdi.

Her yıl Muharrem ayında düzenlenen aşure hayrının, mahallede birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünün yaşatılmasına katkı sunduğu belirtildi.