20 Ağustos'ta Pamukkale ilçesine bağlı Kayıhan Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, kız meselesi nedeniyle çıkan tartışma sonucunda Hasan S. (25) ile akrabası Yusuf S. (26) arasında parkta buluşma kararı alındı. Yusuf S.'nin kız arkadaşı Buse K. ve 5 arkadaşıyla birlikte gelmesi üzerine, Hasan S. olay yerinden kaçarak bir markete sığındı. İddialara göre, pompalı tüfekle donanmış Yusuf S. (26), markette çalışan Merve Acar (25) ve gizlenmeye çalışan Hasan S.'ye ateş açtı. Ağır yaralanan Merve Acar ve Hasan S., olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Olaya karışmayan ve sığındığı marketteki kişiyi korumaya çalışırken vurulan Merve Acar, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Şüpheliler Yakalandı: 6 Tutuklama, 1 Adli Kontrol

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın şüphelilerini yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, cinayetle ilgili olarak Yusuf S., kız arkadaşı Buse K. ve olay anında yanlarında bulunan Emircan U., Muhammet S., Furkan A., İsmail B. ile Tolga G., farklı adreslere düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, haklarında ek gözaltı kararı çıkarılan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden cinayet zanlısı Yusuf S. ile birlikte 6 kişi tutuklanırken, Tolga G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ağırlaştırılmış Müebbet ve Müebbet Hapis Cezası Talebi

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Merve Acar'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, Yusuf S.'ye 'kadına karşı kasten öldürme', 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Diğer şüpheliler Emircan U., Muhammet S., Furkan A., İsmail B., Tolga G. ve Yusuf S.'nin kız arkadaşı Buse Simay K. için ise 'kadına karşı kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası isteniyor.

Editör: Haber Merkezi