Otobüs garajını kullanmayan firmalar servisleri de olmayınca yolcuları mağdur ediyor.

Çivril’e yolcu taşıyan otobüs firmalarından bazılarının Çivril Belediyesine ait otobüs garajını kullanmaması ve yolcuları Uşak karayolu üzerinde indirmesi yolcuları zor durumda bırakıyor.

Yüksek öğrenim sezonun açıldığı bugünlerde Çivril’e yolcu taşıyan bazı firmaların Çivril otobüs garajını kullanmaması Çivril için olumsuz bir durum oluştururken, Çivril’e gelen yolcuların mağduriyet yaşamasına ve uygunsuz saatlerde şehirlerarası yol üzerinde yürümek zorunda bırakıyor.

Firmalar yolcuları yolda indiriyor

Merhum Belediye Başkanı Ahmet Ateş döneminde yapılan ve kapasite olarak uzun yıllar hizmet verebilecek durumda olan Çivril otobüs Terminali özellikle Uşak ve Denizli merkezli firmalar tarafından kullanılmıyor. Çivril’e gelen yolcularını Uşak karayolu üzerinde indiren firmalar şehir içi servis hizmeti de vermeyince Çivril’e gelen yolcular ana yol üzerinde yürümek zorunda kalıyor. İki yıldır Çivril’de yüksek öğrenim gören Üniversite öğrencisi C.U. “Çivril gibi bir ilçeye gelmek bu kadar zor olmamalı. Ben yaşadığım şehirden Çivril yolculuğu yaparken en zorlandığım şey yol üzerinde otobüsten inmek. Yaşadığım şehirden direk Çivril’e gelen bir firma var ancak bu firma oto santral garajı yerine yolcularını Uşak karayolu üzerinde indiriyor. Gündüz bile gelmiş olsam şehir içi servis olmadığı için elimde bavul ve eşyalarımla en az 3 kilometre yürümek zorunda kalıyorum” dedi.

Gece gelen yolcular kabus yaşıyor

Denizlililer Ayık Kafayla Yapılanları Unutmadı! Denizlililer Ayık Kafayla Yapılanları Unutmadı!

Yolculuğun değil Çivril’de ana yol üzerinde inmek ve şehir içine yürümek zorunda olmanın yorucu olduğunu belirten bir diğer öğrenci M.K “benim için Çivril’e gelmenin en zor yanı sabah karşı Çivril’e gelmiş olmak. Sabah 04.00 gibi anayolda ıssız bir yerde otobüsten inmek elimde bavulla şehre yürümek eğitim hayatımın en zor durumu. Denizli ya da Uşak’tan gelme durumumuz olsa yerli firmalar garaja giriyor ve şehir içinde okula, yurda yakın yerde inme şansımız oluyor. Ancak büyük şehirlerden gelen firma yolcularını saat kaç olursa olsun ana yolda indiriyor ve gidiyor. 10 saat süren yolculuktan sonra gece yarısı şehre yürümek kabus oluyor” dedi.

Okullar açılınca öğrenciler mağdur olacak

Bu yıl Pamukkale Üniversite Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu ve Ziraat fakültesini tercih eden öğrencilerin Çivril’e gelirken dikkatli olmalarını ve mutlaka Denizli ya da Uşak’tan Çivril firmaları ile Çivril’e ulaşmalarını tavsiye eden öğrenci N.Ş. “Çivril’e ilk defa gelecek öğrenciler bilet aldıkları firmaya mutlaka otobüs garajına girip girmediğini sorsunlar. Aktarmasız diyerek alınan bilet yüzünden 3 kilometre yürümek zorunda kalmasınlar. Daha güzeli, Çivril’e ait firmalar var yarım saatte bir Çivril’e hareket ediyorlar. Hem Denizli hem de Uşak’tan Çivril’e ulaşım sağlayabilirler. O firmaları tercih ederlerse okulun önünde yurdun karşısında otobüsten inebilirler” dedi.

Ulusal firma diye tercih edilen firmanın yolcuları yol üstünde indirmesinin en çok öğrencileri mağdur edeceğine dikkat çeken öğrenciler “okul açılınca o firma ile gelecek öğrenciler Çivril’e gelir gelmez büyük bir şok yaşayabilir. Bu şok eğitim hayatı boyunca Çivril hakkında kötü bir iz olarak belleklerinde kalacaktır” diyerek ulaşım sorunun çözülmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi